Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

IZLOŽBA O 15 GODINA BIR FESTA

Beograd, 25.6.2018. - Na Savskom šetalištu na Kalemegdanu sinoć je otvorena izložba „Petnaest godina Beogradskog bir festa”. Zamenik gradonačelnika Beograda Goran Vesić se tom prilikom zahvalio svima koji su u proteklih petnaest godina učestvovali u organizaciji Bir festa. “Organizatori su pokazali da su uporni i da mogu da naprave i održe jedan kvalitetan festival. Bir fest je najveći pivski festival u ovom delu Evrope, ali i najveći u našoj zemlji, koji godišnje okupi oko pet stotina hiljada posetilaca. To je razlog zbog čega ga Grad Beograd na poseban način podržava, ove godine još snažnije, a od sledeće će i Vlada Srbije stati iza festivala. Tako neće biti samo beogradski već će dobiti i nacionalni značaj”, istakao je Vesić. On je pozvao sugrađane da posete izložbu i tako se podsete šta se sve dešavalo prethodnih petnaest godina, izražavajući uverenje da će trajati još dugo.”Na fotografijama sa Bir festa vidi se i jedan deo istorije Beograda”, naglasio je Vesić, kojise osvrnuo i na ulaganja u Kalemegdan – trenutnu rekonstrukciju Malog stepeništa i buduću gondolu koja će povezati ovaj deo grada sa Ušćem.

Vršilac dužnosti direktora Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović precizirao je da Beograd ove godine na otvorenom ima oko šest stotina manifestacija. „Bir fest prevazilazi naš region i po njemu smo prepoznatljivi u čitavom svetu”, istakao je on. Direktor JP „Beogradska tvrđava” Petar Andrijašević podsetio je da je na ovom prostoru prvih pet godina održavan „Bir fest”, te da je prerastao u jedan od najvećih festivala ovakvog tipa u Evropi i postao brend Beograda. Izložba je prilika da se svi prisetimo njegovog razvoja, rekao je on. Predstavnik Beogradske kulturne mreže, organizatora festivala, Dejan Grastić osvrnuo se na značaj manifestacionog turizma i ukazao na to da svake godine gosti Beograda ponesu lepe utiske sa „Bir festa”, čime mi kao zemlja pokazujemo svoju gostoprimljivost i interakciju sa svetom.

Muzičar Aleksandar Petrović – Aca Seltik napomenuo je da veoma ponosan na činjenicu da su „Ortodoks Kelts” svirali na apsolutno svakom „Bir festu”, po čemu su jedinstveni, i izrazio nadu da će tako biti i ubuduće. Za „Bir fest” je rekao da je on druga kuća ovog benda.

Naredni 16. Beogradski festivala piva održaće se od 15. do 19. avgusta na Ušću.

Vesti

POSTAVLJENA TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U OPŠTINI ŽABALJ
TURISTIČKA ORGANIZACIJA BEOGRADA NAGRAĐENA U ISTANBULU
ZAPAŽENI REZULTATI TOS-a NA TRŽIŠTU SAD
REKORDAN BROJ NOĆENJA U GLAVNOM GRADU
ULAZNICE ZA LOVE FEST U PRODAJI 4. FEBRUARA
MIKSER FESTIVAL OD 24. DO 26. MAJA
BEOGRAD NA SAJMU U LJUBLJANI
TOB NA SAJMU KONGRESNE INDUSTRIJE U LJUBLJANI
U SUSRET SAJMU TURIZMA U BEOGRADU
ŠETNJE "KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA"
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs