POČEO PROLEĆNI UKUS FEST
Beograd, 31. 3.2018. - „Prolećni ukus Fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, počeo je danas u hotelu Metropol Palace, a nastavlja se sutra od 10 do 20 časova. Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara i obuhvata degustacije na svim štandovima i punktovima izlagača. Na festivalu je predstavljena bogata ponuda koju čini više od 1500 proizvoda iz cele Srbije i regiona. Posetioci „Prolećnog ukus Fest-a“ mogu da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda, ajvarima i ljutenicama, kao i u renomiranim vinima, likerima, domaćim sokovima, a ima i zanatskog piva! U slatkoj ponudi festivala su domaći kolači, džemovi i drugo. Čak tri proizvođača nude sokove od aronije (Hoff doo, porodica Stojiljković i plantaže Milošević). Među izlagačima su, pre svega, mali proizvođači koji traže načina da plasiraju svoje proizvode na tržište. Sirana Jovanović nudi carski sir, Belafarma iz Belotića slatko od suvih šljiva punjeno orasima, iz Kupresa (BiH) je stigao kupreški sir, iz Pirota već čuvena peglana kobasica, i tako redom. Posetioci mogu da probaju i sladoled od sira sa neverovatnim aromama iz prirode, a iz Rajačkih pimnica stiglo je vino Vinarije Krajina. „Prolećni Ukus Fest“ podržali su Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Sekretarijat za privredu Grada Beograda. M.K.
|