Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PRIBLIŽAVA SE JUBILARNI 40. BEOGRADSKI SAJAM TURIZMA

Beograd, 6.2.2018. - Jubilarni 40. Međunarodni beogradski sajam turizma biće održan od 22. do 25. februara na Beogradskom sajmu.
Najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi već četiri decenije pomoviše najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji i otvora nove perspektive u razvoju turističkog biznisa. Kao moderan evropski komercijalni sajam, Sajam turizma je zaštitni znak Beogradskog sajma, mesto koje svake godine poseti preko 75 hiljada ljudi zainteresovanih za putovanja, a javnost, prema manifestaciji kao nezamenljivom turističkom događaju, neguje specijalan odnos - saopštavaju iz press-službe Beogradskog sajma.
Regionalni i međunarodni karakter Sajma turizma potvrđuje činjenica da sve veći broj izlagača i posetilaca dolazi iz svih delova sveta što ponudu destinacija ove godine čini većom nego ranijih godina.
Prvi put ove godine turističke potencijale predstaviće Južnnoafrička Republika i Maroko koji će se naći među više od 1100 izlagača i oko 60 zemalja koje se tradicionalno predstavljaju na Sajmu turizma.
Pod sloganom „Odmor te čeka!“ na Sajmu turizma i ove godine učestvuju najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori koji će posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.
Jedan od najatraktivnijih segnemata u bogatoj ponudi Sajma turizma tradicionalno su first minut ponude i ekskluzivne sajamske pogodnosti za odmor u letnjoj sezoni.
Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka, večita inspiracija za putnike i omiljena letnja destinacija za domaće turiste. Reprezentativni turistički centri, regije i gradovi kao i autentičan kontinentalni i ostvrski deo, prelepe plaže, čisto i toplo more dovoljna su referenca za posetioce Sajma turizma da i ove godine tokom sajma istraže ponudu agencija i mogućnosti za letovanje u Grčkoj.
Domaće destinacije i znamenitosti Srbije na sajmu će biti predstavljene kroz kapacitete hotela i odmarališta, a posetioci će dobiti najbolju preporuku za odmor na planinama, u banjama i jezerima, u prirodnom ambijentu sa raznovrsnim sadržajima za odmor, zabavu, zdravstveni oporavak, sport i rekreaciju. Organizacija beogradskog Sajma turizma kontinuirano je usmerena i na jačanje poslovne posete, unapređenje poslovnih susreta i međusobnih kontakata izlagača i poslovnih posetilaca iz svih delova sveta. Uz Sajam turizma istovremeno se odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 9. Međunarodni sajam vina, 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme, HORECA-OPREMA i 14. Sajam suvenira “Posetite Srbiju“.
Događaj kojim počinje vinska sezona, BEOWINE, trajaće dan kraće od Sajma turizma, od 22. do 24. februara, u proširenom izlagačkom prostoru u halama 3 i 3A, a obeležiće ga sasvim novi koncept i značajan broj novih učesnika i poslovnih posetilaca - saopštila je press služba Beogradskog sajma. M.K.

Vesti

NASTAVLJEN RAST DOLAZAKA I NOĆENJA TURISTA
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DUNAVU I TURIZMU
PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA O BEOGRADU U TURSKOJ
TOB NA SAJMU KONGRESNE INDUSTRIJE
TOS NA SAJMU U KRAGUJEVCU
POČELA NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE
SAJAM ETNO HRANE I PIĆA OD 21. DO 24. NOVEMBRA
PRVO TAKMIČENJE U DEGUSTACIJI KAFE
BEOGRAD PREDSTAVLJEN NA SAJMU U SOLUNU
USKORO NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs