Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

MESEC ZIMSKIH BAJKI ISPRED GEOZAVODA

Beograd, 2. 2. 2018. - Mališani, ali i odrasli ljubitelji narodnih umotvorina, imaće priliku da tokom februara uživaju u besplatnoj manifestaciji „Magične zimske bajke“, koju organizuje kompanija Belgrade Waterfront u saradnji sa Soko Štarkom. Glumci će ispred zgrade Geozavoda u Karađorđevoj ulici kroz svakodnevno čitanje srpskih narodnih priča i bajki braće Grim oživeti junake koji su mnogima obeležili detinjstvo, i uz pomoć najlepše proze povesti posetioce u svet mašte.
Manifestacija će biti otvorena u ponedeljak, 5. februara, u 17 časova, koncertom grupe Vocal 5 i Aleksandra Radiševića sa učenicima. Nakon toga, biće priređen i ulični performans teatra Mimart, kao i nastup mađioničara, a za 18 časova zakazana je prva bajka – „Devojka brža od konja“.
Svakog narednog dana do kraja februara, najmlađima će se kroz najzanimljivije priče približiti bogato srpsko narodno stvaralaštvo u autentičnom ambijentu drvene kućice okružene klupama, pravoj pozornici za pripovedanja iz davnih vremena.
Neke od bajki u kojima će posetioci moći da uživaju su „Nemušti jezik“, „Čardak ni na nebu ni na zemlji“ i „Aždaja i carev sin“, a u okviru manifestacije biće organizovane i kreativne i muzičke radionice, kao i lutkarske predstave i opere za decu. Mališani će biti u prilici da sami prave poklone, ukrase, magnete i čestitke za najdraže, ali i da uživaju u zanimljivim aktivnostima poput „Zida željica“, gde će moći da upisuju svoje želje, kao i popularnom face painting-u.
Pozivaju se svi građani dobre volje da donesu dečije knjige koje im više nisu potrebne. Ove knjige biće donirane Društvu za cerebralnu i dečiju paralizu iz Ivanjice.
Stalna postavka glumaca učiniće februar ispred Geozavoda najzabavnijim mesecom, a tu će biti i specijalni gosti - horovi muzičkih i osnovnih škola, žongleri, mađioničari, akrobate i klovnovi.
Da uživanje i maštanje uz bajke bude što slađe pobrinuće se Soko Štark, čije će čokoladice „Najlepše željice“ moći da se probaju na licu mesta. Uz to, Soko Štark je pripremio i dodatna slatka iznenađenja za sve posetioce.

Vesti

NASTAVLJEN RAST DOLAZAKA I NOĆENJA TURISTA
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DUNAVU I TURIZMU
PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA O BEOGRADU U TURSKOJ
TOB NA SAJMU KONGRESNE INDUSTRIJE
TOS NA SAJMU U KRAGUJEVCU
POČELA NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE
SAJAM ETNO HRANE I PIĆA OD 21. DO 24. NOVEMBRA
PRVO TAKMIČENJE U DEGUSTACIJI KAFE
BEOGRAD PREDSTAVLJEN NA SAJMU U SOLUNU
USKORO NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs