Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

REKORDNA POSETA AVALSKOG TORNJA

Beograd, 3.1.2018. - Kompleks Avalskog tornja, kojim rukovodi JP Emisiona tehnika i veze, u 2017. godini je postao jedna od najatraktivnih turističkih destinacija Beograda i Srbije, pre svega zbog brojnihnovih sadržaja koji su obogatili boravak na Avali.„Izuzetno smo ponosni što je Avalski toranj, koji je najvažniji telekomunikacioni objekat u zemlji, ove godine privukao rekordan broj posetilaca, skoro 155.000 hiljada. Ovo je za oko 15% veća poseta nego u prethodne četiri godine. Zato planiramo da i u 2018. godini organizujemo mnoštvo zanimljivih programskih sadržaja, koji će Beograđanima i turistima boravak na Avali učiniti još prijatnijim“, istakao je Branko Gogić, v.d. direktora JP Emisiona tehnika i veze.
Na platou ispod tornja ove godine biće postavljena letnja pozornica sa stolicama za publiku,gde će tokom leta biti organizovani koncerti i pozorišne predstave. Planira se i postavljanje drvenih tezgi na kojima će se naći pre svega domaći i zdravi proizvodi domaćinstava iz podavalskih sela, a biće organizovani i sajmovi, bazari i promocije etno proizvoda sa najraznovrsnijom ponudom za turiste.„Sigurni smo da će ulaganja koja će biti realizovana tokom 2018. godine rezultirati još većom posetom, sa ciljem da iz godine u godinu pomeramo granice rekorda“ zaključio je Gogić.
U 2017. godini na otvorenom delu kompleksa izgrađeni su i uređeni multifunkcionalni sportski tereni za mali fudbal, rukomet i košarku sa odgovarajućom rasvetom i tribinama; teretana na otvorenom koja je potpuno opremljena spravama za vežbanje, tepih travom i česmama; dečje igralište sa kafeom za roditelje; ugrađen je preko potreban lift za osobe sa posebnim potrebama i majke sa kolicima, koji prevozi posetioce od platoa tornja do pristupne rampe. Izvršeni su isvi neophodni radovi na sanaciji objekata, platoa, a izgrađeni su i prilazni putevi koji omogućavaju bolje povezivanje i turistički obilazak.
Takođe, moderno je uređen izatvoreni prostor sa novim pultom za prodaju ulaznica i drugim turističkim i ugostiteljskim sadržajima: turistički-info centar i suvenirnica Turističke organizacije Srbije, Avala kafe i poseban prostor za organizaciju različitih događaja.

Vesti

DOMAĆINI POBEDNICI TAKMIČENJA "GATUS 2018"
OTVOREN JESENJI UKUS FEST
USPEŠAN NASTUP ŠKOLE IZ VRNJAČKE BANJE
MAROKO POČASNI GOST SAJMA KNJIGA
NEOPHODNOST REGIONALNE SARADNJE U TURIZMU
OTVOREN GATUS 2018
BS TOURS: DESET GODINA PROGRAMA RAZGLEDANJA GRADA
IZVEŠTAJ KOKA-KOLE O ODRŽIVOM POSLOVANJU
JESENJI UKUS FEST 29. I 30. SEPTEMBRA
ODRŽAN 1. FESTIVAL SRPSKE TRPEZE
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs