Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

SURČIN SE PREDSTAVIO NA SAJMU TURIZMA

Beograd, 23.2.2020. - Poslednjeg dana 42. Međunarodnog sajma turizma svoje turističke potencijale i brojne manifestacije predstavila je najmlađa beogradska opština Surčin. Surčin se već desetak godina predstavlja na Sajmu turizma u Beogradu, a prošle godine je rukovodstvo opštine, uvidevši značaj razvoja turizma, osnovalo i turističku organizacija koja je, dakle, sada prvi put učestvovala na ovoj najvećoj turističkoj manifestaciji u regionu.
Predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da sa položajem i prednostima koje ima Surčin najperspektivnija beogradska opština, a i po turističkim potencijalima spada u sami vrh. “Prvo što vide mnogi koji dolaze u Beograd je Aerodrom“Nikola Tesla“ u Surčinu,a na njemu se nalazi i Muzej vazduhoplovsta koji privlači veliki broj posetilaca. Tu su i druga mesta i turistički sadržaji, a radimo i na novima. Tako je u toku realizacija projekta prirodnjačkog turizma, na lokaciji od 100 hektara gde će biti mesta i za lovni turizam. Radimo projekat i u okviru ribnjaka u Bečmenu gde će u budućnosti biti turističko-sportski i rekreativni centar. Nautičko selo u Boljevcima još nije zaživelo u punom kapacitetu, pa i tome nameravamo da se još više posvetimo. Za sve planove treba i vremena , ali i dosta para, ali smo čvrsti u odluci da sve planiramo i završimo“, rekao je predsednik GO Surčin.
Na prezentaciji na kojoj je sve prisutne pozdravila i direktor Turističke organizacije Surčin Sanja Trojanović, učestvovali su i predstavnici Kulturnog centra Surčin, Udruženja žena „Surčinke“ i Udruženja „Klub vina Surčin“. Posebno je istaknuto da Surčin ima veliki broj manifestacija koje se održavaju tokom cele godine. To su: „Surčin otvorenog srca“, plivanje za časni krst na Bogojavljenje, „Malo vina ,a mnogo ljubavi“, „Dizanje maja“ u Boljevcima, Međunarodni dan reke Save, Festival narodne muzike, Bojčinsko kulturno leto (koncerti, predstave i drugi programi do sredine juna do kraja avgusta), seoska slava Petrovčića, seoska slava u Progaru, seoska slava Bečmena, seoska slava Jakova, Svetski dan helikoptera na heliodromu u Dobanovcima, seoska slava Dobanovaca, seoska slava Boljevaca, Moto skup, „Kolači po volji“, seoska slava Surčina, Nacionalni džet-skui šampionata(prvi put u 2020.), Gospojinski efstival ljubavi i vina, „Biserna griva Donjeg Srema“, „Srednji vek u nautikom selu“ i „Policija u zajednici“.

Vesti

NOVI REŽIM ULASKA U EGIPAT
U BUGARSKU BEZ PCR TESTA
PONOVO OTVOREN RTS KLUB
HOTEL "MLINAREV SAN" I DRUGE ZNAMENITOSTI U ARILJU
GOOD FOOD & WINE FESTIVAL U BEOGRADU
IZLOŽBA "NAJLEPŠA SRBIJA" NA SAVA PROMENADI
ODRŽANA MANIFESTACIJA "ZA SPAS TURIZMA"
HORES POZDRAVLJA ODLUKU DA SE POMOGNU GRADSKI HOTELI
ZA SAVA CENTAR NEMA ZAINTERESOVANIH KUPACA
HUMANITARNI BAZAR KOD AVALSKOG TORNJA
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs