Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

JESENJI UKUS FEST 14. I 15. SEPTEMBRA

Beograd, 9.9.2019. - "Jesenji ukus fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 14. i u nedelju 15. septembra 2019. od 10 do 19 sati u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu.
Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza sa preko 2000 proizvoda iz cele Srbije i regiona, a moto festivala je „U službi zdravlja“.
Posetioci „Jesenjeg ukus Fest-a“ imaće jedinstvenu priliku da probaju raspevanu simfoniju ukusa, nezaboravne arome i da uživaju u svim degustacijama, ali i da nabave najukusnije sireve, suhomesnate proizvode i renomirana vina, likere, domaće sokove. Izlagači će predstaviti domaći kulen ali i potpuno novi, kulen sa bademima, kozji sir sa čubrom u hrastovoj kori, nadeve od aronije, sokove bez veštačkih zaslađivača sa stevijom, klasični ali i med sa sušenom malinom, jedinstvenu mešavinu sušenog šipurka i zove u lipovom medu, pa pravi domaći ajvar, veganske ćevape, hercegovački sir, pirotsku peglanu kobasicu, Ko može da odoli dobrom zalogaju vruće vekne beskvasnog hleba u sendviču sa tvrdim sirom i pečenicom, uz malo „šmeka“ ljutih začina, ili uz pravi domaći ajvar, namaze od pečuraka sa mesom od puža, itd. itd. „Očekuju nas pravi derbiji u nadmetanju za najkvalitetnije ukuse, a najbolji proizvođači i izlagaći će dobiti zaslužena priznanja“, kaže Krsitina Trmanović, organizator Ukus festa. Ona dodaje da svi zainteresovani mogu posetiti brojne radionice i predavanja koja će održati eminentni evropski i domaći predavači. Prvi put na „Ukus Fest-u“ biće održani i B2B sastanci, na kojima će proizvođači i izlagači imati priliku sa razgovaraju sa vodećim privrednicima iz velikih i uglednih kompanija. Inače, „ Jesenji festival ukusa“ će imati nekoliko zona: Zonu za vegane, Wine i Cheese zonu, ali zone za ljubitelje suhomesnatih proizvoda i slatkiša, dok je za najmlađe posetioce predviđen specijalni kutak zabave.
Manifestaciju su podržali Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Skupštine grada Beograda i turističke organizacija Srbije i Beograda.

Vesti

PROGRAM "MOJ OTAC VUK KARADŽIĆ" JOŠ JEDANPUT
ODRŽANA MANIFESTACIJA „NOVA VINA POTISJA“
BEOGRAD NA KONFERENCIJI U ISTANBULU
OBELEŽEN DAN UGOSTITELJSKO TURISTIČKE ŠKOLE BEOGRAD
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "HOTELSKA KUĆA 2019"
DODELJENE NAGRADE TURISTIČKI CVET ZA 2019. GODINU
DVE NAGRADE ZA SRBIJU IZ KINE
MOBILNA APLIKACIJA ZA OBILAZAK BEOGRADSKE TVRĐAVE
TOS: IZABRANI POBEDNICI FOTO KONKURSA
ODRŽAN 24. FESTIVAL "SLAVAGASTRO"
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs