Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

SAVREMENE TENDENCIJE U TURIZMU I HOTELIJERSTVU

Novi Sad/Beograd, 9.9.2019. - Savremene tendencije u turizmu i hotelijerstvu – (CTTH) je međunarodna konferencija o istraživanju fenomena turizma, slobodnog vremena, hotelijerstva, lovnog turizma, gastronomije i multidisciplinarnih oblasti kao što su događaji, kongresna industrija, preduzetništvo u ugostiteljstvu, kreativne industrije i slično. Ovo je osamnaesta po redu, a postoji od 1997. u organizaciji Prirodno-matematičkog fakulteta, Departmana za geografiju, turizam i hotelijerstvo, Novi Sad.
Ove godine, radni naziv konferencije je Pripremite se za I-generaciju. Mlađe generacije su izazov zbog njihovog kratkog raspona pažnje. I-generacija ima priliku da se dobro poveže, jer informacije kojima imaju pristup skoro su neograničene. Sve se filtrira: „šta je u trendu“, „šta je vruće“ - kako bi mogli da biraju na šta će potrošiti svoje vreme. Iz marketinške perspektive to znači brzo privlačenje pažnje, a zatim pružanje detaljnijih informacija mladima pomoću kojih će se oni dalje pratiti. Do 2020. godine I-generacija će predstavljati skoro 40% svih potrošača sa raspoloživim primanjima za putovanje. Iako se najbolje mogu opisati kao sofisticirani, oni imaju širu perspektivu i spremni su da probaju što više različitih proizvoda i usluga sa turističkih destinacija širom sveta.
Svečano otvaranje konferencije je u četvrtak, 12. septembra u 10 časova u velikoj sali Rektorata Univerziteta u Novom Sadu (Trg Zorana Đinđića), kada će se, osim domaćina sa PMF-a, gostima obratiti potpredsednik Pokrajinske vlade i pokrajinski sekretar za privredu i turizam Ivan Đoković, kao i pokrajinski sekretar za visoko obrazovanje i naučnoistraživačku delatnost prof. dr Zoran Milošević. Potom će uslediti plenarna predavanja renomiranih profesora iz turizma, hotelijerstva i gastronomije, među kojima su i Berenice Pendzialek, savetnik za inostrani turizam i digitalni marketing, Kina, Robin Villarreal, Ambasador Instituta za kulinarsku umetnost i šef strateških kulinarskih projekata, Varna, Bugarska, i Maja Turnšek, docent i prodekan za istraživanje, Univerzitet u Mariboru, Fakultet za turizam, Slovenija.

Vesti

PROGRAM "MOJ OTAC VUK KARADŽIĆ" JOŠ JEDANPUT
ODRŽANA MANIFESTACIJA „NOVA VINA POTISJA“
BEOGRAD NA KONFERENCIJI U ISTANBULU
OBELEŽEN DAN UGOSTITELJSKO TURISTIČKE ŠKOLE BEOGRAD
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA "HOTELSKA KUĆA 2019"
DODELJENE NAGRADE TURISTIČKI CVET ZA 2019. GODINU
DVE NAGRADE ZA SRBIJU IZ KINE
MOBILNA APLIKACIJA ZA OBILAZAK BEOGRADSKE TVRĐAVE
TOS: IZABRANI POBEDNICI FOTO KONKURSA
ODRŽAN 24. FESTIVAL "SLAVAGASTRO"
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs