Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

ŠETNJE "KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA"

Beograd, 22.1.2019. - Nakon skoro trideset organizovanih šetnji u redovnim i dodatnim terminima, šetnje „Kulturna baština Topčidera” nastavljaju se i u 2019. godini, saopšteno je iz Turističke organizacije Beograda. U novom ciklusu šetnji „Kulturna baština Topčidera” obilaze se Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Kuća legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija. Šetnje se realizuju svake poslednje subote u mesecu, od januara do aprila meseca, u pratnji istoričarke umetnosti i kustosa Muzeja afričke umetnosti Ane Knežević i Ivane Zatežić, saradnice Kuće legata.
Sledeći termin šetnje je u subotu, 26. januara, u 11 časova kada će se obići Muzej afričke umetnosti, Kuća kralja Petra, Arhiv Jugoslavije i Kuća legata – Legat Petra Lubarde. Okupljanje je u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova. Ulaznice po ceni od 500 dinara kupuju se u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje. Tura traje oko 170 minuta. Broj mesta je ograničen, a prijave se vrše putem mejla: kulturnabastinatopcidera@gmail.com.
U subotu, 23. februara, u 11 časova biće organizovana šetnja u Muzeju afričke umetnosti, Ambasadi Arapske Republike Egipat, Kući kralja Petra i Kući legata – Legat Petra Lubarde. Okupljanje će biti u Muzeju afričke umetnosti u 11 časova, a ulaznice se kupuju u Muzeju afričke umetnosti pre početka šetnje. Prijavljivanje je obavezno jer je broj mesta ograničen na 20. Trajanje ture je oko 170 minuta. Prijave su obavezne na mejl: kulturnabastinatopcidera@gmail.com sa sledećim podacima: ime i prezime, broj lične karte, fotografija prve strane pasoša, broj telefona.

Usled interesovanja sugrađana, postoji mogućnost organizovanja „Šetnje po meri” koja bi uključila obilazak četiri od navedenih šest lokacija: Muzej afričke umetnosti, Kuću kralja Petra, Kuću legata – Legat Petra Lubarde, Arhiv Jugoslavije, Javni akvarijum i tropikarijum Beograd i Vespa muzej Srbija. U tom slučaju je potrebno formirati grupu i prijaviti se putem mejla: kulturnabastinatopcidera@gmail.com najkasnije tri dana pre organizovane šetnje. Cena ulaznice za šetnju sa deset i više učesnika je 500 dinara po osobi. Cena za šetnju sa manje od 10 učesnika je 5.000 dinara ukupno.

Vesti

JUBILARNI 15. BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA 30. AVGUSTA
FESTIVAL FILMSKOG SCENARIJA PO 43. PUT
BICIKLISTIČKA TRKA KROZ SRBIJU
SRBIJA NA KULTURNOJ MAPI SVETA
“SRPSKA SLAVA” U KONAKU KNEGINJE LJUBICE
NAJAVLJENI SAJAM DUNAVA I GOLUBAČKI KOTLIĆ
OTVORENA IZLOŽBA U GOLUBAČKOJ TVRĐAVI
AKCIJA ČIŠĆENJA NA "DRINSKOJ REGATI"
SUTRA DRINSKA REGATA U BAJINOJ BAŠTI
KAMPANJA "KAD PIJEM NE VOZIM " NA ULAZ FESTIVALU
< novije vesti arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs