Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

ZAJEDNIČKA PONUDA BEOGRADA I NOVOG SADA

Novi Sad/Beograd, 1.6.2018. - U cilju što boljeg predstavljanja svoje turističke ponude i privlačenja turista, Turistička organizacija Grada Novog Sada priključila se Turističkoj organizaciji Beograda u promociji turističke ponude održanoj 31. maja u Sofiji, Bugarska.
Prednost zajedničke promocije turističke ponude Novog Sada i Beograda ogleda se u činjenici da turisti na razdaljini manjoj od 100 km imaju mogućnost da posete dva najveća grada Srbije sa raznovrsnom ponudom koja se u ova dva grada znatno razlikuje. Ovom prilikom Turistička organizacija Grada Novog Sada pozvala je i predstavnike smeštajnih kapaciteta da se odazovu jedinstvenoj prilici da u direktnim sastancima sa turističkim agencijama dogovore zajedničku saradnju.
Slična promocija održana je pre četiri godine u Sofiji, uz izuzetan odziv, kako od strane turističkih agencija i medija iz Bugarske, tako i od predstavnika smeštajnih kapaciteta iz Novog Sada i Beograda. Sastanci su bili veoma delotvorni i rezultirali su saradnjom koja je nastavljena do danas.
Upravo tokom jučerašnje promocije Turističke organizacije Grada Novog Sada, Beograda i Niša promovisala se i Air Serbia. Održani su uspešni sastanci sa predstavnicima turističkih agencija i vodećim bugarskim elektronskim i štampanim medijima. B2B sastancima su takođe prisustvovali Hotel Putnik, Hotel Vojvodina i turistička agencija Kompas iz Novog Sada. Ovi važni sastanci održani su u Central Military Club-u.
U narednom periodu Turistička organizacija Grada Novog Sada nastaviće da vrši ovu vrstu promotivne saradnje sa turističkim organizacijama iz zemlje, kao i nastaviti da posećuje promotivne turističke ture u regionu. Prema podacima Republičkog zavoda za statistiku Srbije na teritoriji Grada Novog Sada u periodu januar – april 2018. godini ukupno je boravilo 51.515 turista što predstavlja porast u odnosu na isti period (januar – april) prethodne godine za 10,1%. Na osnovu podataka dobijenih od 24 hotela i 5 drugih objekata za smeštaj, u Novom Sadu je u aprilu 2018. godine najviše turista došlo je iz Srbije, zatim iz Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Nemačke, Rumunije, Kine, Poljske, Makedonije, Bugarske. Po dolascima turista prve tri vanevropske zemlje su Kina, SAD i Kanada.

Vesti

USPEŠNO TEKU SAJAMSKI DANI
NOVI SAD I OPENS 2019 NA SAJMU TURIZMA
OTVORENI SAJMOVI TURIZMA, VINA I UGOSTITELJSTVA
NAJAVLJEN 41. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA
BEOGRAD PREDSTAVLJEN U SOFIJI
SRBIJA SVE POPULARNIJA U IZRAELU
POSTAVLJENA TURISTIČKA SIGNALIZACIJA U OPŠTINI ŽABALJ
TURISTIČKA ORGANIZACIJA BEOGRADA NAGRAĐENA U ISTANBULU
ZAPAŽENI REZULTATI TOS-a NA TRŽIŠTU SAD
REKORDAN BROJ NOĆENJA U GLAVNOM GRADU
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs