Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

OTVORENA KONFERENCIJA O TURIZMU NASLEĐA

Beograd, 23.3.2018. - Četvrta Beogradska međunarodna konferencija iz oblasti turizma BITCO (Belgrade International Tourism Conference) u organizaciji Visoke turističke škole iz Beograda održava se danas u toj školi. Na svečanom otvaranju učesnicima konferencije obratili su se direktor Visoke turističke škole prof. dr Zoran Milenković i državni sekretar za turizam u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija dr Miroslav Knežević. Direktor Milenković je podsetio da škola koja zauzima lidersko mesto u obrazovanju kadrova za turističku delatnost, od 2012. godine bijenalno organizuje BITCO konferencije o najaktuelnijim temama iz turizma. Shodno tome da je 2018. proglašena Evropskom godinom kulturnog nasleđa, sa ciljem promovisanja bogatstva i različitosti kulturne baštine u Evropi, organizatori su odlučili da tema ovogodišnje konferencije bude "Turizam nasleđa: koncepti, prakse, razvoj".
Državni sekretar za turizam dr Miroslav Knežević je naveo da nedavna istraživanja Evropske komisije pokazuju da oko 68 odsto Evropljana smatra da je kulturno nasleđe jedan od presudnih elemenata ponude koji mogu prevladati prilikom njihovog odlučivanja za izbor destinacije gde će provesti odmor. U Srbiji je, dodao je Knežević, Strategijom razvoja turizma do 2025 godine kulturna baština prepoznata kao turistički proizvod od posebnog značaja za razvoj turizma. „U skladu sa tim resorno ministarstvo je kroz svoje konkurse i brojne projekte upravo podržavalo revitalizaciju i valorizaciju kulturno istorijskih znamenitosti kao što su Niška tvrđava, Golubačka tvrđava, Viminacijum i mnogi drugi objekti i lokaliteti“, naglasio je Knežević izrazivši nadu da će se na konferenciji i okruglom stolu, u okviru nje, čuti kvalitetne diskusije, biti predstavljeni dosadašnji rezultati istraživanja, ali i doneti novi zaključci i predlozi u smislu kako nastaviti i u kom pravcu dajje razvijati kulturu i turizam u našoj zemlji.
Na ovogodišnjoj BITCO konfeneciji među ključnim govornicima iz inostranstva su i ugledni naučnici, kao što su: Ajlin Orbašli sa Oksford Bruks Univerziteta iz Velike Britanije, Daniela Angelina Jelinčić sa Instituta za razvoj i međunarodne odnose iz Zagreba, Stiven Bojd sa Ulster Univerziteta iz Belfasta, Janiv Poria sa Univerziteta Ben-Gurion u Izraelu i Kajl Milman sa Denjub Univerziteta u Kremsu, Austrija. M.K.

Vesti

PROMOCIJA BEOGRADA U ŠTUTGARU
SRBIJA SE PREDSTAVLJA U NEMAČKOJ
TURISTIČKI PROMET ZA 11 MESECI
PRESTIŽNO PRIZNANJE ZA TOS-OVU KAMPANJU
NEZABORAVAN SAJAMSKI TURISTIČKI DOŽIVLJAJ
STRANI TURISTI DALI BEOGRADU "ČETVORKU"
NOVOGODIŠNJI UKUS FEST 15. DECEMBRA
MANIFESTACIJA "SLAVAGASTRO" ODRŽANA U HOTELU "PALAS"
DODELJENE NAGRADE "TURISTIČKI CVET"
BROJ DOLAZAKA GOSTIJU KRUZERIMA BIĆE UDVOSTRUČEN
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs