Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

NOVI SAD SE ISTOVREMENO PROMOVIŠE NA VIŠE MERIDIJANA

Novi Sad, 16.3. 2018. - Turizam je trenutno među tri vodeće privredne grane u svetskim okvirima, što pokazuje i činjenica da je istovremeno potrebno raditi na promociji na nekoliko sajmova, kako ni jedno tržište ne bi bilo zapostavljeno. Za nas, poručuju iz Turističke organizacije Novog Sada, najvažniji pokazatelj uspešne promocije govori i činjenica da smo ovu godinu prema zvaničnim podacima Republičkog zavoda za statistiku počeli sa dvocifrenim iznosima u plusu kada je reč o dolasku i noćenju, naročito stranih turista.
Ove nedelje, od 13. do 15. marta, Novi Sad kao city break destinacija promovisan je na prestižnom međunarodnom sajmu turizma MITT 2018 u Moskvi. Ovaj sajam je značan jer ga posećuje preko 25.000 profesionalaca iz oblasti putovanja, turoperatera, turističkih agencija i drugih kompanija uključenih u turističku industriju, a izlaže preko 1600 kompanija i turističkih organizacija iz celog sveta.Predstavnici TONS-a našli su se sa brojnim turoperaterima koji su zainteresovani da u narednom periodu uvrste Novi Sad u svoje turističke ture.
Takođe, krajem ove nedelje održava se sajam turizma Place2go u Zagrebu, koji ima 7 godina tradicije, ali se svake godine povećava broj izlagača, pa je sajam od prošle godine premešten u veći prostor - Arenu Zagreb. Sajam je otvoren danas i traje do 18. marta. Okuplja preko 180 izlagača i očekuje se preko 15.000 posetilaca i ne samo iz Hrvatske, nego i iz Slovenije.
Za Novi Sad kao turističku destinaciju gde pored domaćih turista, najveći broj dolazaka i noćenja beležimo iz susednih zemalja, ovakvi sajmovi u regionu predstavljaju značajno mesto promocije i kontinuitet na tim tržištima je za nas neupitan, kažu u Turističkoj organizaciji Novog Sada.
I tu nije kraj! Promotivne aktivnosti TONS-a podrazumevaju i dovođenje turoperatera u Novi Sad kako bi se na najbolji mogući način predstavili turistički sadržaji i kvalitet turističke ponude, kroz ponudu kulturnih sadržaja, aktivnog odmora, vinskih ruta, Dunava, smeštajnih kapaciteta, lokalnih gastronomskih i vinskih specijaliteta. Tako je ove nedelje u poseti Novom Sadu bila i grupa od 16 vodećih turopetatora iz Kine, među kojima su bili direktori agencija i menadžeri prodaje. Iz Novog Sada kako sami kažu, nose najlepše utiske i sigurno će se Novi Sad naći u njihovim turističkim ponudama za obilazak ovog dela Balkana.

Vesti

PROMOCIJA BEOGRADA U ŠTUTGARU
SRBIJA SE PREDSTAVLJA U NEMAČKOJ
TURISTIČKI PROMET ZA 11 MESECI
PRESTIŽNO PRIZNANJE ZA TOS-OVU KAMPANJU
NEZABORAVAN SAJAMSKI TURISTIČKI DOŽIVLJAJ
STRANI TURISTI DALI BEOGRADU "ČETVORKU"
NOVOGODIŠNJI UKUS FEST 15. DECEMBRA
MANIFESTACIJA "SLAVAGASTRO" ODRŽANA U HOTELU "PALAS"
DODELJENE NAGRADE "TURISTIČKI CVET"
BROJ DOLAZAKA GOSTIJU KRUZERIMA BIĆE UDVOSTRUČEN
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs