Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

JUBILARNI 40. BEOGRADSKI SAJAM TURIZMA

Beograd, 20.2.2018. - Jubilarni 40. Međunarodni sajam turizma u Beogradu biće svečano otvoren u četvrtak, 22. februara, u 11:30 časova, i trajaće do nedelje, 25. februara u 17 časova – najavljeno je na konferenciji za novinare održanoj danas u svečanoj sali Beogradskog sajma. Uz promociju najnovijih trendova i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji Sajam turizma u Beogradu već četiri decenije otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa.
Od 2005. godine, kako je rekla Danka Selić, generalni direktor Beogradskog sajma, to je samostalna manifestacija koja od tada beleži zavidan rast, kako posetilaca tako i učesnika i zakupljenog izlagačkog prostora. „Sada je to jedna od najznačajnijih manifestacija na Beogradskom sajmu i na njoj će ove godine učestvovati 1.200 izlagača iz 55 zemalja koji će se predstaviti na 1.500 metara kvadratnih izlagačkog prostora“, rekla je Selić. Pod sloganom „Odmor te čeka!“ u halama Beogradskog sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur- operatori... Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Grčka. „Sa zadovoljstvom svake godine ugošćavamo sve veći broj srpskih turista. Prošle godine bilo ih je 850.000“, kazao je Konstantinos Tsegas, generalni sekretar Grčke turističke organizacije. „Srpski putnici ne posećuju više samo sever Grčke, već i destinacije do kojih se stiže avionom. Lane je takvih dolazaka bile više za 20 odsto“, izjavio je Tsegas dodajući da srpski turisti otkrivaju nove destinacije kako u kontinentalnom delu, u srednjoj Grčkoj, tako i na ostrvima. Predstojeći sajam su u ime Ministarstva trgovine i turizma i Turističke organizacije Srbije(TOS) najavile Renata Pindžo, koja je naglasila značaj regionalne saradnje u turizmu, i Marija Labović koja je istakla da će TOS predstaviti celokupnu tursitičku ponudu Srbije sa naglaskom na kulturno-istorijsko nasleđe i aktivan odmor, odnosno odmor u prirodi.
Istovremeno sa Sajmom turizma na Beogradskom sajmu održavaju se i 9. Međunarodni sajam vina BEOWINE i 14. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA – OPREMA, kao i 14. Sajam suvenira, u organizaciji TOS-a. Cena pojedinačne ulaznice za posetioce je 300 dinara.M.K.

Vesti

NOVOGODIŠNJI UKUS FEST 15. DECEMBRA
MANIFESTACIJA "SLAVAGASTRO" ODRŽANA U HOTELU "PALAS"
DODELJENE NAGRADE "TURISTIČKI CVET"
BROJ DOLAZAKA GOSTIJU KRUZERIMA BIĆE UDVOSTRUČEN
NASTAVLJEN RAST DOLAZAKA I NOĆENJA TURISTA
MEĐUNARODNA KONFERENCIJA O DUNAVU I TURIZMU
PREMIJERA DOKUMENTARNOG FILMA O BEOGRADU U TURSKOJ
TOB NA SAJMU KONGRESNE INDUSTRIJE
TOS NA SAJMU U KRAGUJEVCU
POČELA NEDELJA ITALIJANSKE KUHINJE
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs