Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

BEOGRAD PRESTONICA FILMA OD 23. FEBRUARA DO 4. MARTA

Beograd, 29.1.2018. - Pod sloganom „Priđi bliže”, od 23. februara do 4. marta biće održan 46. Beogradski međunarodni festival – Fest i Beograd će tada ponovo postati prestonica filma, rečeno je danas na konferenciji za novinare u Starom dvoru.
Prema rečima gradske sekretarke za kulturu Ivone Jevtić, Grad Beograd je ove godine za održavanje Festa odvojio najveću sumu do sada, čitavih 30 miliona dinara, jer je reč o jednoj od najznačajnijih manifestacija od velikog značaja za grad. "Na ovogodišnjem festivalu biće prikazano 116 premijernih fimova i 10 filmskih klasika u 15 programskih celina, i to u sedam dvorana. Filmovi će se prikazivati u Sava centru, Domu omladine Beograda, Dvorani kulturnog centra, Jugoslovenskoj kinoteci, Centru za kulturu 'Vlada Divljan', bioskopu 'Fontana' na Novom Beogradu i prvi put ove godine u bioskopu 'Cine Grand' u Rakovici", istakla je Jevtić.
Ideja je bila da se ove godine kultura, kako je istakla Jevtićeva, malo približi i jedinicama lokalne samouprave, tako da i sugrađani koji nisu u strogom centru grada uživaju u programu Festa. "Čast da otvori festival imaće višestruko nagrađivani film 'Tri bilborda ispred Ebinga u Misuriju', reditelja Martina Mekdone. Biće realizovana tri takmičarska programa – međunarodni, u okviru kojeg će biti dodeljeno sedam nagrada, nacionalna selekcija, takođe sa sedam nagrada, i program 'Granice', gde će biti dodeljena nagrada za najbolji film", istakla je sekretarka za kulturu. Ona je najavila da će nagradu „Beogradski pobednik” za izuzetan doprinos filmskoj umetnosti poneti mađarski reditelj Ištvan Sabo i srpska glumica Neda Arnerić, a „Beogradski pobednik” za dosadašnje stvaralaštvo biće dodeljen reditelju Karenu Šahnazarovu.
Nataša Ilić, v.d. direktora CEBEF-a rekla je da je ovo četvrta godina zaredom da im je povereno da organizuju Fest, kao i da očekuje da će ova manifestacija ponovo doživeti zlatno doba koje je imala nekada.
Jugoslav Pantelić, umetnički direktor festivala, precizirao je da ovogodišnji glavni takmičarski program nudi 16 brižljivo odabranih filmova iz Mađarske, Danske, Irana, Kine, Argentine, Libana, Grčke, Hrvatske, SAD, Rusije, Italije i Švajcarske. "Među njima su i oni koji tretiraju goruće društvene i socijalne teme, ali i oni koji nam na izuzetan način približavaju ličnosti koje su svojim stvaralaštvom inspirisale generacije – istakao je Pantelić, najavivši i žiri koji će odlučivati o festivalskim nagradama, a koji čine Milčo Mančevski, Jovan Jovanović, Elma Tataragić, Mila Turajlić i Gordan Kičić.
Karte za festival biće puštene u prodaju od 3. februara, a prvih sedam dana prodaje odobrava se popust od 10 odsto na komplete karata po terminskim linijama. (beograd.rs)

Vesti

PROMOCIJA BEOGRADA U ŠTUTGARU
SRBIJA SE PREDSTAVLJA U NEMAČKOJ
TURISTIČKI PROMET ZA 11 MESECI
PRESTIŽNO PRIZNANJE ZA TOS-OVU KAMPANJU
NEZABORAVAN SAJAMSKI TURISTIČKI DOŽIVLJAJ
STRANI TURISTI DALI BEOGRADU "ČETVORKU"
NOVOGODIŠNJI UKUS FEST 15. DECEMBRA
MANIFESTACIJA "SLAVAGASTRO" ODRŽANA U HOTELU "PALAS"
DODELJENE NAGRADE "TURISTIČKI CVET"
BROJ DOLAZAKA GOSTIJU KRUZERIMA BIĆE UDVOSTRUČEN
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs