Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

RAZNOVRSTAN PROGRAM ZA DOČEK NOVE GODINE

Beograd, 28.11.2017. - „Beogradska zima”, tradicionalna novogodišnja manifestacija, počinje 1. decembra, a završava se krajem januara i to uz veliki broj programa i manifestacija za sve uzraste, rečeno je današnjoj konferenciji za novinare u Skupštini grada. "Pripreme radimo na vreme, naročito zbog ljudi u regionu koji sada donose odluku gde će provesti praznike", izjavio je gradonačelnik Siniša Mali. „Imamo nekoliko noviteta, a to je Park budućnosti na Beogradskom sajmu, a to će biti kulturni, edukativni prostor za decu. Prvi put imamo bal za penzionere koji ćemo organizovati u UK 'Vuk Stefanović Karadžić'. Veliki broj koncerata, predstava, događaja za decu na Tru republike i ispred TC 'Rajićeva', kao i na Kalemegdanu. Ispred Hrama Svetog Save biće prvi put organizovano Božićno seoce kod hrama", istakao je Mali i dodao da je ovaj program pravi potez za grad, sa ciljem da u Beograd dođe što veći broj turista, ali i da sugrađani na pravi način dočekaju Novu godinu. Imaćemo, naveo je Mali, i četiri klizališta – na Adi Ciganliji, Trgu Nikole Pašića, Tašmajdanu i kod Muzeja savremene umetnosti.
Kako je naveo, 31. decembra na platou ispred Narodne skupštine nastupiće Aca Lukas i „Riblja čorba” i "Balkanika". Željko Samardžić, grupe „Van Gog” i „Zana” nastupiće 30. decembra, dok će 29. decembra na Savskoj promenadi nastupiti „Ortodox celts” i „Ničim izazvan”. Novogodišnje manifestacije imaće humanitarni karakter. "Kada krajem januara budemo predali izveštaj građanima o aktivnostima koje smo organizovali, deo prihoda ćemo izdvojiti u humanitarne svrhe, kao što smo uradili i prošle godine...Očekujemo barem 20 odsto više prihoda nego prošle godine", naglasio je Mali. Prema njegovim rečima, ove godine zabeležen je rekordan broj turista u Beogradu, više od 18 odsto veći broj turista za prvih devet meseci nego 2016. godine, više od 20 odsto veći broj noćenja. Očekujem, dodao je, da se taj trend nastavi i da se ova godina završi kao rekordna sa 800 miliona evra prihoda od turizma u Beogradu.
Milenko Škarić iz Skymusic corporation izrazio je zadovoljstvo što je projekat „Future park” prepoznat i prvi put će ove godine biti organizovan na Beogradskom sajmu. "U organizaciji sa Centrom beogradskih festivala pripremili smo svojevrsni park budućnosti koji će biti izgrađen na 6.000 kvadratnih metara. To je svet koji je danas u vrhu aktuelnosti kada su najmlađi u pitanju. Park je namenjen svim uzrastima i obuhvataće interaktivne igre, internacionalni gejming turnir, virtuelna realnost i drugo. Park će biti otvoren od 10 do 21 čas svakog dana od 15. do 24. decembra, u Hali 4 Beogradskog sajma", objasnio je Škarić. Nastojatelj Hrama Svetog Save, arhimandrit otac Stefan Šarić zahvalio je gradonačelniku na pomoći u realizaciji događaja ispred ovog hrama. "Božićno seoce će trajati od 4. do 28. januara i posebno je iz razloga što se u Beogradu organizuje prvi put. Grad Beograd i Opština Vračar nisu se nikada kao sada više angažovali za ovako nešto, od kada se zna u istoriji ovog novosagrađenog hrama", naveo je Škarić.

Vesti

PROMOCIJA PONUDE BEOGRADA U PODGORICI
PROTOKOL O SARADNJI NOVOG SADA I SUBOTICE
BEOGRAD NA SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU
NOVA KAFA: DONCAFE BARISTA ESPRESSO
TOS NA SAJMU TURIZMA U NOVOM SADU
OSMA BIZNIS KONFERENCIJA SEET 2018
REKORDAN BROJ TURISTA U AVGUSTU
MEĐUNARODNO PRIZNANJE ZA HELL ENERGY
DOMAĆINI POBEDNICI TAKMIČENJA "GATUS 2018"
OTVOREN JESENJI UKUS FEST
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs