Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PREDSTAVLJANJE BEOGRADA U PRAGU

Prag/Beograd, 27.9.2017. - Туристичка организација Београда, у сарадњи са Амбасадом РС у Прагу, организује дводневну промоцију Београда као туристичке дестинације за чешко туристичко тржиште. На конференцији за медије одржаној данас у чешкој престоници, директор Туристичке организације Београда, Миодраг Поповић представио је Београд као туристичку дестинацију и могућности за путовања гостију из Чешке Републике.

„Прошле јесени смо први пут после десет година организовали пословне активности промоције Београда у Прагу која је резултирала процентом раста броја чешких гостију од 25 одсто у првој половини ове године. Наставком активности очекујемо још боље резултате, а у циљу развоја сарадње са туристичком привредом из Чешке Републике планирамо да овакве промоције организујемо сваке године“, рекао је Поповић.

Захваљујући подршци Амбасаде РС у Прагу, презентацији је присуствовао велики број представника дипломатског кора у Чешкој Републици. Амбасадорка РС у Чешкој Вера Маврић поздравила је госте, а догађају је присуствовао и Стефан Томашевић, генерални конзул РС у Прагу. У сарадњи са Националном авио компанијом Ер Србија, Наталија Свободова из представништва у Прагу је презентовала директне летове ове компаније између Београда и Прага. Са већим бројем туристичких агенција из Прага обављени су преговори о повећању туристичког промета пред наступајућу зимску сезону у Београду која је овом приликом најављена, док је директор ТОБ, Миодраг Поповић, дао изјаве за бројне присутне медије. Прес конференција је одржана у ресторану српске кухиње „Салаш у Старе цести“ у Прагу, после које је уследио коктел и дегустација српске хране и вина ПИК Опленац.

Према последњим подацима Секретарија за управу – сектор статистике, број чешких гостију у Београду у јулу месецу је за 30% већи у односу на исти период прошле године. Кинеска авио компанија Хаинан Ерлајнс је од 15. септембра увела летове између Пекинга и Београда, са станицом у Прагу, што пружа додатне могућности и за туристе из Чешке.

Промоција Београда у Прагу биће настављена и сутра, уметничким програмом на Карловом мосту. M.K.

Vesti

FESTIVAL FOLKLORA "LICIDERSKO SRCE" OD 15. DO 19, AVGUSTA
BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA 25. AVGUSTA
„NUŠĆIJADA“ OD 24. DO 26. AVGUSTA U IVANJICI
NAJVIŠE TURISTA IZ TURSKE, NAJVEĆI PORAST GOSTIJU IZ KINE
TURISTIČKI PROMET U REPUBLICI SRBIJI U PERIODU JANUAR-JUN 2018. GODINE
SUTRA POČINJE HEINEKEN LOVEFEST U VRNJAČKOJ BANJI
PRILIKA ZA BESPLATNO PUTOVANJE: VIKEND U ZAPADNOJ SRBIJI ZA AUTORE NAJLEPŠIH FOTOGRAFIJA U KAMPANJI “MOJA ZAPADNA SRBIJA”
POČINJU VOŽDOVAČKE LETNJE VEČERI
LETO NA KOSANČIĆU I U SUBOTU 28. JULA
NOVA KOLEKCIJA IGRAČAKA U MEKDONALDS RESTORANIMA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs