Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

JUBILARNI 60. DANI BERBE GROŽĐA U VRŠCU

Beograd, 12.9.2017. - Grad Vršac ove godine od 14. do 17. septembra organizuje, jubilarnu, 60. manifestaciju “Dani berbe grožđa” u saradnji sa Turističkom organizacijom Vršac i uz pomoć sponzora i prijatelja manifestacije.
„Naša Berba prerasla je u veliku i veoma posećenu manifestaciju, najveću i najlepšu, ne samo u našem gradu, nego i u čitavom regionu“, rekli su predstavnici organizatora na današnjoj konferenciji za novinare u Turističkoj organizaciji Srbije. Broj posetilaca koji se očekuju za tri dana trajanja manifestacije procenjuje se na oko 100.000. „Našim građanima i posetiocima nudimo kvalitetan sadržaj i bogat kulturno-umetnički program. U te dane točimo vino, izlažemo grožđe, predstavljamo vinare, organizujemo koncerte, karneval i maskenbal, biramo ’Vinsku lepoticu’, bacamo grožđe iz aviona i svakako, idemo na Put vina, kroz vinograde i degustiramo najukusnija vina“, najavili su organizatori, dok je Vinko Lozić uz pratnju tamburaša pozvao novinare i sve građane Beograda da posete Vršac u dane berbe grožđa.
Manifestacija počinje tadicionalno okupljanjem i druženjem uz vino, kobasice i tamburaše na Vidikovcu kod Crkve sv. Krsta na Vršačkom bregu 14. septembra u 17 časova. U 20 časova je koncert Garavog sokaka i drugih muzičara na velikoj bini u centru Vršca. Svečano otvaranje manifestacije, uz vatromet, je u petak, 15. septembra, u 21 čas, takođe na velikoj bini. Potom će uslediti koncert Ace Lukasa(velika bina) i izbor Mis Berbe 2017(hotel „Srbija“). Za subotu je planiran bogat program za najmlađe, ulične trke, poetska susretanja, internacioanlni vespa kup, dolaze i Vitezovi vina, a koncert će imati Ivana Selakov i Van Gog. Najprepoznatljiviji programi Vršačke berbe, kao što su bacanje grožđa iz aviona, karavan „Biciklom na put vina“, Vršački karneval i dr., su u nedelju, 17. septembra, kada u Vršcu koncert u slavu vina i grožđa, imaju i „Legende“. M.K.

Vesti

NAJAVE MANIFESTACIJA U SOMBORU
KULTURNO-ZABAVNI PROGRAMI NA OTVORENOM
BEOGRAD I SRBIJA NA TURSKOJ TELEVIZIJI
PRVI "KESAR FEST" U VRANJSKOJ BANJI OD 13. DO 15. JULA
USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BRATISLAVI
POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA
EMISIJA O SRBIJI NA GLOBALNOJ TV5 MONDE
OTVOREN 47. FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU
NAJAVLJENA SKADARLIJSKA "ŠEŠIRIJADA"
PROMOCIJA ZLATIBORA NA JAHORINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs