Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

DANI EVROPSKE BAŠTINE NA BEOGRADSKOJ TVRĐAVI

Beograd,12.09.2017. - U okviru manifestacije „Dani evropske baštine”, JP „Beogradska tvrđava” organizovaće više besplatnih programa od 15. do 30. septembra, najavili su danas iz tog preduzeća. Program na Beogradskoj tvrđavi biće otvoren koncertom Muzičke škole „Stanković” i promocijom monografije o Beogradskoj tvrđavi u petak, 15. septembra, u 12 časova u Muzičkom paviljonu na Kalemegdanu.
Nastupiće džez orkestar i hor Muzičke škole „Stanković”, koji će na početku jednočasovnog programa izvesti „Odu radosti” – himnu Evropske unije i srpsku himnu „Bože pravde”. Novinarima i posetiocima biće predstavljena i upravo objavljena monografija o Beogradskoj tvrđavi, osmišljena za širok krug posetilaca i turista, po ugledu na slična svetska izdanja u oblasti turizma.
U okviru manifestacije JP „Beogradska tvrđava” organizovaće za sve zainteresovane posetioce ture kroz Tašmajdanske pećine – „Od Panonskog mora do Starog groblja”. Beogradski novinar Zoran Nikolić i dr Vidoje Golubović, autori više knjiga o Beogradu, provešće posetioce kroz Tašmajdanske pećine i predstaviti tajne podzemnog Beograda. Ture su besplatne i biće organizovane 23. i 24. septembra (od 10, 12, 14 i 16 časova), navodi se u saopštenju.
Za vreme manifestacije na Beogradskoj tvrđavi biće otvoreni Rimski bunar, Sahat- kula, Kula Nebojša, Stambol kapija, Vojni bunker i Veliki barutni magacin, a u sredu, 27. septembra, povodom Svetskog dana turizma, ulaz će biti besplatan.
Radionica i galerija starih zanata biće otvorena za posetioce od četvrtka do nedelje od 11 do 19 časova. Osim upoznavanja sa izloženim zanatskim predmetima i alatima, posetioci će moći i da učestvuju u radu grnčara, tkača, opančara...
Povodom 60 godina od uspostavljanja diplomatskih odnosa između Republike Srbije i Kraljevine Maroko, od 15. do 24. septembra, na Savskom šetalištu na Kalemegdanu održaće se Nedelja marokanske kulture u organizaciji ustanove „La maison de l’ artisan” i u saradnji sa Gradom Beogradom, Sekretarijatom za kulturu i Ambasadom Kraljevine Maroko.

Vesti

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „TURIZAM NASLEĐA“ SUTRA U BEOGRADU
POČELA NAUTIČKA SEZONA U BEOGRADU
ZA TURISTE IZ RUSIJE PRVI PAKET ARANŽMANI ZA BALKAN
NOVI SAD SE ISTOVREMENO PROMOVIŠE NA VIŠE MERIDIJANA
PRVO MESTO ZA PREDSTAVLJANJE SRBIJE NA SAJMU U MOSKVI
SAJAM FRANCUSKOG KULINARSTVA 16. I 17. MARTA
PROLEĆNI UKUS FEST 31. MARTA I 1. APRILA
TURISTIČKA PONUDA BEOGRADA NA SAJMU U MOSKVI
ZNAMENITOSTI VOJVODINE U VAŠEM MOBILNOM TELEFONU
VINO FEST U VRŠCU 16. I 17. MARTA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs