Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

UKUS HONDURASA I KOLUMBIJE U ŠOLJICI KAFE

Beograd, 8.9.2017. - Ekskluzivne i premium 100% arabika ukuse Honduras i Kolumbiju, sa sunčanih plantaža Latinske Amerike, sada mogu da probaju i potrošači u Srbiji - saopštila je kompanija Strauss Adriatic kod nas poznata po brendu Doncafé.
Jedna od najlepših stvari vezanih za kafu je njena raznolikost, a jedna od važnijih je njeno jedinstveno geografsko poreklo - Single origin. To je potvrda da je kafa sa određenog gazdinstva koja se nalazi u jedinstvenom okruženju, a njen ukus pokazuje poreklo, posedujući karakteristike tog specifičnog područja na kojem je određena kafa uzgajana, navodi se u saopštenju. Ljubitelji klasike i svi oni koji su impresionirani univerzalnim vrednostima, pronaći će se u aromatičnom i bogatom ukusu kraljice među sortama kafe - Honduras arabike. Ova kafa se gaji iznad 1.350 metara nadmorske visine, što joj daje najvišu oznaku SHG (Strictly High Grown - garancija da je kafa gajena na velikim nadmorskim visinama). Upravo ta pozicija obezebeđuje nižu temperaturu, pa zrno sporije sazreva i ostaje duže u konktaktu sa suncem u toku perioda zrenja. Posebnim načinom pečenja zrna ove kafe, stvara se savršeni spoj mirisa tropskog voća i slatkog meda i bogate arome. Plodovi ove kafe biraju se selektivnom ručnom metodom zbog čega i ova kafa nosi oznaku EP - European Preparation. Zbog činjenice da žene obavljaju 70 odsto rada u polju na međunarodnom tržištu kafe, a poseduju samo 15 odsto zemljišta, postrojenja i proizvoda koji se prodaju, Strauss Coffee BV u okviru koje posluje i Strauss Adriatic, pomaže da se takva situacija promeni i s tim u vezi sprovodi partnerstavo sa ženama uzgajivačima kafe u nekoliko zemalja širom sveta pod nazivom „Savesna šoljica kafe“.
Sa suncem iznad glave, plodnom zemljom ispod stopala iz Kolumbije stiže jedno od napoznatijih zrna kafe na svetu - Arabica. Nadmorska visina od 1.200 do 2.000 metara, na kojoj arabika u ovoj zemlji raste, pruža idealne uslove za sazrevanje savršene crvene bobice kafe. Ukoliko ste za arome poput slatke pomorandže i pečenog lešnika, osvojiće vas ukus single origin Kolumbija jer ova pržena kafa ima i specifičnu slatkoću koja daje veći osećaj punoće kafe u odnosu na druge arabike. Uživanje u kafi u ovoj zemlji je više nego nestvarno jer tu su „izvori“ sa kojih možete da pijete kafu. Posle Brazila i Vijetnama, Kolumbija je treći po redu svetski proizvođač kafe.
Doncafé single origin Honduras i Kolumbija(Columbia) proizvode se u ograničenim serijama, u pakovanju od 100 grama za tradicionalnu pripremu. M.K.

Vesti

NAJAVE MANIFESTACIJA U SOMBORU
KULTURNO-ZABAVNI PROGRAMI NA OTVORENOM
BEOGRAD I SRBIJA NA TURSKOJ TELEVIZIJI
PRVI "KESAR FEST" U VRANJSKOJ BANJI OD 13. DO 15. JULA
USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BRATISLAVI
POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA
EMISIJA O SRBIJI NA GLOBALNOJ TV5 MONDE
OTVOREN 47. FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU
NAJAVLJENA SKADARLIJSKA "ŠEŠIRIJADA"
PROMOCIJA ZLATIBORA NA JAHORINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs