Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

13. MEĐUNARODNI BEAN FESTIVAL NA SALAŠU 137

Novi Sad, 31.8.2017. - Jedna od najprestižnijih gastro – turističko – humanitarnih manifestacija u regionu, BEAN festival, biće održan 9. i 10. septembrana Salašu 137 na Čeneju. Ova međunarodna smotra pravih ukusa i dobre zabave, svojevrsna je kulinarska olimpijada na kojoj se ukrštaju iskustva različitih kuhinja, gde važno mesto zauzima umeće spravljanja jela od pasulja.
Zahvaljujući BEAN festivalu – Temerinskoj pasuljijadi, mesto Temerin je postalo prepoznato i kao turistička destinacija. Nakon 10 godina BEAN festival se odselio iz Temerina, na novu atraktivnu lokaciju, nadaleko poznati Salaš 137, nadomak Novog Sada.
Na ovogodišnjem festivalu će kulinarsko umeće, pored domaćih takmičara iz gotovo svih krajeva Srbije, odmeriti i takmičarske ekipe iz Slovačke, Mađarske, Rumunije, Ukrajine, Hrvatske, Slovenije, BiH, Crne Gore, Italije, Škotske, Bugarske, Švajcarske, Rusije, Nemačke i Kine.
Misija organizatora, Udruženja građana „Ekocentar Vodomar 05“ iz Temerina i pokrovitelja Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Vlade Autonomne pokrajine Vojvodine, je predstavljanje i promovisanje gastronomske tradicije Vojvodine, kulturnog i prirodnog bogatstva ovih krajeva, ekologije i očuvanja životne sredine, multikulturalnosti, kulture negovanja tradicionalnih zanata, a sve to kroz originalan, kvalitetan program uz puno druženja, šale, igara, muzike i naravno, uz mnogo, mnogo dobrog pasulja.
Manifestaciju će krasiti „Salašarska pijaca“ sa tradicionalnim umetninama, izložbom vina, organskim proizvodima, slatkišima, cvećem. Učesnici i gosti Salaša imaće priliku da degustiraju i piće i hranu, ali i da prisustvuju tradicionalnim salašarskim aktivnostima: pečenju rakije, pripremi zimnice.
Tu će biti i najmaštovitije „Ravničarske igre“, od bacanja, ne kamena, već starog bicikla, navlačenja konopca, brzog jedenja pasulja, do najnovijih:„panonski mornari“ i „vojvođanski kenguri“, a sigurno će biti zabavno i nošenje 50 kg pasulja, ali samo posmatračima i onima koji budu navijali.
Koncerti na otvorenom uvek stvaraju posebnu atmosferu i diktiraju ritam festivala. Muzički program osmišljen je da zadovolji ukuse svih posetilaca, od najstarijih do najmlađih. Od pratećih sadržaja izdvajaju se etno bazar, rukotvorina, starih zanata; izložba jela od pasulja, pita, štrudli, zakuski; škola jahanja; promocija kompanija, tim bilding; likovna kolonija; mala škola kuvanja; nagradna igra za posetioce i dodela specijalnih nagrada.

Vesti

NAJAVE MANIFESTACIJA U SOMBORU
KULTURNO-ZABAVNI PROGRAMI NA OTVORENOM
BEOGRAD I SRBIJA NA TURSKOJ TELEVIZIJI
PRVI "KESAR FEST" U VRANJSKOJ BANJI OD 13. DO 15. JULA
USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BRATISLAVI
POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA
EMISIJA O SRBIJI NA GLOBALNOJ TV5 MONDE
OTVOREN 47. FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU
NAJAVLJENA SKADARLIJSKA "ŠEŠIRIJADA"
PROMOCIJA ZLATIBORA NA JAHORINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs