Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

JEDANAESTI "FIŠ FEST" KOD KULE NEBOJŠA

Beograd, 30.08.2017. - Jedanaesti „Fiš fest” održava se od sutra do 3. septembra na prostoru nekadašnje Vodene varoši, na platou kod Kule Nebojša. Kako je saopštio Sekretarijat za privredu, posetioci ovog gastronomskog festivala, kao i prethodnih godina, uživaće u brojnim specijalitetima od ribe, ali i u atraktivnom muzičkom programu.
Tokom četiri festivalska dana, očekuje se i do 100.000 posetilaca. Najveće interesovanje, tradicionalno, očekuje se kada varjače ukrste majstori pripremanja riblje čorbe. Tamičenja će se održavati svakog dana, u zavisnosti od kategorija.
Predstaviće se najbolji kuvari iz regiona (BiH, Hrvatska, Crna Gora, Slovenija, Makedonija...). Pored riblje čorbe, moći će da se probaju bosanske pite i bosanski lonac. Svoje znanje predstaviće i majstori iz Asocijacije šefova kuvara Srbije i Kulinarske federacije Srbije, kao i gostujući kuvari u delu koji se popularno zove "kuvarski šou” – priprema specijaliteta na otvorenom.
Drugog festivalskog dana svoje znanje podeliće najbolji kuvari iz regiona, a prava poslastica biće takmičenje mladih kuvara. Drugi i treći dan biće interesantan i zbog mediteranskih jela. U poslepodnevnim časovima održaće se tradicionalno novinarsko takmičenje u pripremanju riblje čorbe, a kao i svake godine učestvovaće oko 15 redakcija. Svoje znanje u pripremanju hrane u kotlićima demonstriraće i poznate ličnosti iz sveta javnog života.
Četvrtog festivalskog dana, kao i prethodna dva dana, predavanje će održati profesori Visoke hotelijerske škole iz Beograda. Pored gostiju iz regiona, hranu za posetioce će pripremati kuvari restorana „Vodenica” i Ivana Terek iz Sombora.
Finale manifestacije je u nedelju u 16 časova, kada će se održati čuveno takmičenje kuvara profesionalaca. Proglašenje pobednika je u 20 časova.
Zainteresovani sugrađani mogu da učestvuju u kuvarskim radionicama, ali i da slušaju predavanja najvećih majstora i profesora sa prostora bivše Jugoslavije. Na štandovima koji se nalaze na platou biće održana prezentacija starih zanata, proizvođača sira, maslinovog ulja, meda, kao i turističke ponude Beograda i Srbije. Za najmlađe sugrađane biće organizovan veoma zabavan i interaktivan program "Sport klub i Fiš fest dečji kutak”. Tu će mališani moći da se upoznaju sa raznim sportovima kojima mogu da se bave, ali i da uživaju u dečjim radionicama i predstavi klovnova i maskota.
Ni ove godine neće izostati bogat kulturno-umetnički program. Svakog dana od 20 časova biće održavani koncerti, a nastupiće „Garavi sokak”, „Apsolutno romantično”, „Đura i mornari”, „Koton pikers” i „Rok lavirint”. Ulaz na „Fiš fest” je besplatan.

Vesti

MEĐUNARODNA KONFERENCIJA „TURIZAM NASLEĐA“ SUTRA U BEOGRADU
POČELA NAUTIČKA SEZONA U BEOGRADU
ZA TURISTE IZ RUSIJE PRVI PAKET ARANŽMANI ZA BALKAN
NOVI SAD SE ISTOVREMENO PROMOVIŠE NA VIŠE MERIDIJANA
PRVO MESTO ZA PREDSTAVLJANJE SRBIJE NA SAJMU U MOSKVI
SAJAM FRANCUSKOG KULINARSTVA 16. I 17. MARTA
PROLEĆNI UKUS FEST 31. MARTA I 1. APRILA
TURISTIČKA PONUDA BEOGRADA NA SAJMU U MOSKVI
ZNAMENITOSTI VOJVODINE U VAŠEM MOBILNOM TELEFONU
VINO FEST U VRŠCU 16. I 17. MARTA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs