Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

POČEO 57. DRAGAČEVSKI SABOR TRUBAČA U GUČI

Guča/Beograd, 10.8.2017. - Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija i potpredsednik Vlade Srbije Rasim Ljajić otvorio je 57. Dragačevski sabor trubača u Guči. Neposredno pre zvaničnog otvaranja, saborska zastava zavijorila se na nebu iznad Guče. Kako prenosi RTS, saborsku zastavu i zlatnu trubu, koja će biti dodeljena najboljem trubaču u subotu, spustili su padobranci. Nakon toga ceremonija svečanog otvaranja započela je intoniranjem himne Bože pravde i zdravicom. Gostima se najpre obratio domaćin ovogodišnjeg Sabora, privrednik Miroljub Aleksić, dugogodišnji donator i prijatelj Sabora. Potom je ministar Ljajić, neposredno pre nego što će zvanično otvoriti ovogodišnju manifestaciju, istakao da Guča nije samo prestonica trube, već da je zahvaljujući ovom festivalu postala i značajna turistička destinacija. Takođe, naglasio je i da je važna odrednica ovog festivala sigurnost i bezbednost, a da se sa Sabora šalje slika o tome da je Srbija sigurna i bezbedna zemlja.
Nakon obraćanja ministra, uz saborsku himnu Sa Ovčara i Kablara, kod spomenika trubaču na jarbol je podignuta Saborska zastava. Iako zvanično sabor danas počinje mnogi gosti još juče su stigli u Guču, a sinoć je i održano polufinalno takmičenje seniorskih orkestara.
I danas puno toga je na programu, čitavog dana traje kulturno-umetnički program, sajam knjiga, izložba privrede, a od 17 časova na pozornici Centra za kulturu počelo je takmičenje mladih trubačkih orkestara.
Do nedelje do kada traje Sabor u Guči će se čuti samo trubačka muzika. Na večernjim koncertima na stadionu nastupiće majstori trube sa svojim orkestrima, a u nedelju 13. avgusta program se završava nastupom Gorana Bregovića i „Bijelog dugmeta“. One koji se upute ka svetski poznatoj trubačkoj varošici sačekaće podignute rampe i besplatan ulaz u Guču i to je jedna od novina ovogodišnjeg sabora.
Svi programi kao i koncerti takođe će biti besplatni. Organizori su najavili da ovogodišnjim programom žele da Saboru vrate stari sjaj u duhu tradicije i gostoprimstva dragačevskih domaćina.

Vesti

NAJAVE MANIFESTACIJA U SOMBORU
KULTURNO-ZABAVNI PROGRAMI NA OTVORENOM
BEOGRAD I SRBIJA NA TURSKOJ TELEVIZIJI
PRVI "KESAR FEST" U VRANJSKOJ BANJI OD 13. DO 15. JULA
USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BRATISLAVI
POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA
EMISIJA O SRBIJI NA GLOBALNOJ TV5 MONDE
OTVOREN 47. FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU
NAJAVLJENA SKADARLIJSKA "ŠEŠIRIJADA"
PROMOCIJA ZLATIBORA NA JAHORINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs