Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

DOČEK RUMUNSKOM PLIVAČU U BEOGRADU

Beograd, 10.8.2017. - Rumunski plivač Avram Janku, koji već 50. dan pliva Dunavom sa ciljem da za 60 dana prepliva 2.860 kilometara od planine Švarcvald do sliva u Crno more i tako uđe u Ginisovu knjigu rekorda, stigao je danas u Beograd.
Njega su kod SC „Milan Gale Muškatirović” dočekali v.d. sekretara za sport i omladinu Zoran Jovanović, direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, kao i i Mihaela Osorio, otpravnik poslova Ambasade Rumunije u Beogradu.
U ime Grada Beograda dobrodošlicu mu je poželeo Zoran Jovanović, koji je naglasio da je reč o nadljudskom naporu ovog plivača u želji da promoviše Dunav kao reku koja povezuje veliki broj zemalja u Evropi.
"Sportski Beograd navija za njega da nastavi tako, jer je prešao više od pola puta. Želimo mu sreću u nastavku svog puta i da ostvari svoj cilj. On je pokazao svu važnost sporta i šta može da učini ljudski um sa dobrim treningom, kao i da sport nema granica", rekao je Jovanović.
Miodrag Popović istakao je da je Turistička organizacija Beograda, kao jednog od gradova na Dunavu, prepoznala i ovu priliku kao mogućnost da promoviše našu prestonicu. "Zaista sam srećan što je naš prijatelj iz Rumunije danas sa nama. Biće nam zaista dragi gost u Beogradu. U protekle dve godine imamo skoro utrostručen broj gostiju iz Rumunije i turističke veze koje naše dve zemlje imaju nisu značajne samo zbog svog ekonomskog efekta već i zbog međusobnog upoznavanja ljudi", rekao je Popović i dodao da svima nizvodno pošalje pozdrave iz bašeg grada.
Avram Janku objasnio je da pored knjige Žila Verna ,,Dunavski razbojnici”, koja ga je inspirisala, još jedan podsticaj za napor na koji se odlučio pronalazi u priključenju Rumunije zemljama Evropske unije.
"Pre deset godina moja zemlja je ušla u Evropsku uniju, što me je inspirisalo da preplivam kroz deset zemalja i četiri glavna grada. Plivam zarad prelepog eko-sistema ove reke i želim da doprinesem podizanju svesti o važnosti očuvanja prirode, jer će možda jednog dana naša deca želeti da plivaju ovom rekom, a to neće moći ukoliko ona bude zagađena", rekao je Avram i dodao da još niko nije preplivao reku celom dužinom i da je on motivisan jer veruje u konstantno pomeranje ljudskih limita. Avram Janku plivajući dnevno pređe od 40 do 50 kilometara i ako ostvari svoj cilj, biće prvi čovek na svetu koji je prešao ovaj put bez plivačke opreme.

Vesti

NAJAVE MANIFESTACIJA U SOMBORU
KULTURNO-ZABAVNI PROGRAMI NA OTVORENOM
BEOGRAD I SRBIJA NA TURSKOJ TELEVIZIJI
PRVI "KESAR FEST" U VRANJSKOJ BANJI OD 13. DO 15. JULA
USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BRATISLAVI
POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA
EMISIJA O SRBIJI NA GLOBALNOJ TV5 MONDE
OTVOREN 47. FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU
NAJAVLJENA SKADARLIJSKA "ŠEŠIRIJADA"
PROMOCIJA ZLATIBORA NA JAHORINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs