Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

BEOGRAD SPREMNO DOČEKUJE JUBILARNI "BIR FEST"

Beograd, 9.8.2017. - Od 16. do 20 avgusta održaće se jubilarni 15. Beogradski festival piva(Belgrade Beer Fest) na kome se za pet dana očekuje više od pola miliona posetilaca, od kojih će veliki broj biti gosti iz inostranstva. Na festivalu će nastupiti neki od najpoznatijih bendova i izvođača iz Srbije i regiona, kao što su Riblja čorba, Plavi orkestar, Van Gog, Galija, Goblini, Zabranjeno pušenje, Darko Rundek, Hladno pivo, Kerber i drugi. Ovo su samo neke od poruka sa današnje konferencije za novinare na kojoj je najavljena predstojeća manifestacija. Ministar trgovine, turizma i telekomunikacija Rasim Ljajić podsetio je da ovakav festival državi ne donosi samo materijalnu, već i nematerijalnu korist u vidu poboljšanje imidža zemlje.
„U Srbiji se organizuje oko 1.700 manifestacija, a ovo je jedna od najposećenijih. Bir fest povezuje mlade ljude iz regiona i šire, što je takođe veoma važno. Novac koji će biti zarađen je takođe bitan, tim više što ovakve manifestacije generišu oko 60 odsto popunjenosti smeštajnih kapaciteta u Beogradu“, kazao je Ljajić i izrazio nadu da će vreme poslužiti organizatore, odnosno da neće biti kiše kao što je bio slučaj prethodnih godina. Gradonačelnik Beograda Siniša Mali rekao je na konferenciji za medije da je Beograd potpuno spreman za organizaciju jubilarnog 15. „Bir festa”. On je istakao da se očekuje oko pola miliona posetilaca, dok je gradski menadžer Goran Vesić precizirao da će grad inkasirati oko pet miliona evra od ove manifestacije. „Impresioniran sam brojkom od preko osam miliona posetilaca, koliko je „Bir fest” zabeležio u prethodnih 14 godina. Taj podatak je dokaz da je ova manifestacija jedna od najmasovnijih u ovom delu Evrope i zato smo je podržali i ove godine, kao i proteklih 14, a činićemo to i u budućnosti. Važno je da iz godine u godinu svaka manifestacija koju grad organizuje obara neke rekorde“, rekao je gradonačelnik Beograda. Prema njegovim rečima, u Beogradu je tokom prvih šest meseci ove godine zabeleženo milion noćenja, što predstavlja novi rekord srpske prestonice. „Preko 20 odsto je povećanje broja stranih turista u odnosu na prošlu godinu, a do kraja godine očekujemo prihode od turizma u iznosu od najmanje 900 miliona evra“, rekao je Mali zahvalivši se organizatorima što i na 15. Bir fest dovode sjajne muzičare, te pozvao Beograđane da posete festival i ulepšaju kraj leta dolaskom na Ušće.
Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović rekao je da je osim novca koji će grad zaraditi, veoma važna promocija Beograda. „Veliki broj manifestacija važan je deo beogradskog života, kao i način organizacije, odnosno ponuda. Čitave godine radimo na promociji Bir festa i Beograda, što je jedan od razloga zbog kojeg smo sigurni da će iz regiona biti velik broj gostiju“, poručio je Popović. Beoinfo/M.K.

Vesti

NAJAVE MANIFESTACIJA U SOMBORU
KULTURNO-ZABAVNI PROGRAMI NA OTVORENOM
BEOGRAD I SRBIJA NA TURSKOJ TELEVIZIJI
PRVI "KESAR FEST" U VRANJSKOJ BANJI OD 13. DO 15. JULA
USPEŠNA PROMOCIJA BEOGRADA U BRATISLAVI
POD KROŠNJAMA TOPČIDERSKOG PLATANA
EMISIJA O SRBIJI NA GLOBALNOJ TV5 MONDE
OTVOREN 47. FILMSKI FESTIVAL U SOPOTU
NAJAVLJENA SKADARLIJSKA "ŠEŠIRIJADA"
PROMOCIJA ZLATIBORA NA JAHORINI
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs