Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PROĐOH LEVAČ, PROĐOH ŠUMADIJU, 5. I 6. AVGUSTA

Rekovac,Beograd, 3.8.2017. - Najznačajnija kulturna manifestacija na teritoriji opštine Rekovac, 48. Sabor narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“održava se ove godine 5. i 6. avgusta u porti manastira Kalenić.Kulturni centar i Turistička organizacija opštine Rekovac, pod pokroviteljstvom Opštine Rekovac su i ovog puta pripremili bogat kulturno-umetnički program. Predsaborski dani počinju 3. avgusta otvaranjem tradicionalne likovne kolonije u OŠ „Dušan Popović“ u Kaleničkom Prnjavoru i nastavljaju se održavanjem osmog po redu takmičenja pevača amatera "Zlatni glas Sabora“, koje se održava u Domu kulture u Rekovcu 4. avgusta sa početkom od 20 časova. Specijalni gost na takmičenju će biti Vera Matović, koja će tom prilikom održati mini koncert uz pratnju orkestra udruženja estradnih umetnika i izvođača Šumadije „Kragujevac koncert“.
Tradicionalno završna manifestacija saborskih svečanosti se nastavlja 5. i 6. avgusta u porti manastira Kalenić gde će u subotu 6. avgusta u 10 časova biti otvorena izložba starih i retkih knjiga u okviru koje je poseban akcenat stavljen na izlaganje najmanje knjige na svetu.
Svečano otvaranje 48. Sabora narodnog stvaralaštva „Prođoh Levač, prođoh Šumadiju“ počinje u 18 časova u porti manastira gde će pozdravni govor održati predsednik opštine Rekovac dr Aleksandar Đorđević i predstavnik Vlade Republike Srbije, zatim sledi program pod nazivom „Ostaviše spomen rodu srpskom“ u režiji Marine Končar i Momira Bradića i uz učešće glumaca Momira Bradića, Vesne Pavlović, Nikole Milojevića, Nebojše Vranića i Vladimira Vučkovića. U okviru programa učestvuju i solista Vojislav Spasić i hor AVIA Arhangeli, kao i folklorni ansambli „Grozd “iz Aleksandrovca i „Tradicija“ iz Trstenika.
U nedelju 6. avgusta program počinje u 8 časova svetom liturgijom u manastiru Kalenić, a nastavlja se u 10 časova otvaranjem izložbe dela sa likovne kolonije u Kaleničkom Prnjavoru. Zatim u 11 časova sledi manifestacija „Zlatne ruke Levča“, u okviru koje se organizuje priprema i degustacija starih jela i izložba domaće radinosti, zatim takmičenje zdravičara i „Ulica starih zanata“ u okviru koje se predstavljaju udruženja koji neguju stare i umetničke zanate.
U 12.30 kreće svečani defile kulturno-umetničkih društava od porte do letnje pozornice na kojoj od 13 časova kreće takmičarski deo nastupom kulturno-umetničkih društava iz Šumadije i Pomoravlja uz revijalni nastup kulturno-umetničkih društava iz zemlje i inostranstva.
Program se nastavlja dodelom povelje „Brativoje Marković“ i izborom za najduži brki najdužu pletenicu, kao i izborom najlepše saborice i najlepše muške i ženske narodne nošnje.
Informacije: Turistička organizacija opštine Rekovac, tel: 035/8411-900, www.torekovac.com

Vesti

MEĐUNARODNI VITEŠKI TURNIR OD 25. DO 28. MAJA
PROMOTIVNE AKTIVNOSTI TOS-a U FRANCUSKOJ
U SOMBORU OTVORENO ŠATORIŠTE SOSUL
GASTRONOMI REĐAJU MEDALJE
JAČA TURISTIČKA SARADNJA U REGIONU
SARADNJA TURISTIČKIH ORGANIZACIJA BEOGRADA I HERCEG NOVOG
IZLOŽBA "PISMA IZ SRBIJE" 19. MAJA U TOS-U
BEOGRAD CENTAR SVETSKE KOŠARKE, HOTELI PUNI
DANI HERCEG NOVOG ZA VIKEND U BEOGRADU
PROMOCIJA NADEVA I PRELIVA OD ARONIJE
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs