Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

OTVORENA NOVA FABRIKA ČOKOLADE NELLY LOZNICA

Loznica 16.6.2017. - Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin svečano je otvorio novu fabriku čokolade Nelly u Loznici. Reč je o investiciji od 3 miliona evra, koja će povećati proizvodnju za čak 80 odsto, doprineti proširenju proizvodnog portfolija za 40 različitih proizvoda i obezbediti otvaranje još 50 novih radnih mesta. To znači da će nova fabrika čokolade imati 300 zaposlenih, portfolio od 100 različitih proizvoda i proizvodnju od 2500 tona godišnje.
„Firma Nelly je primer preduzetništva kakvog se nadamo da će biti mnogo češće u Srbiji nego što je sada”, istakao je ministar Vulin. „To je porodično preduzeće u kome rade sve generacije, u kome su svi zajedno krenuli sami od svog kapitala, od jednog zaposlenog a sada su došli do 300 porodica koje žive od ovog preduzeća. Vlada Republike Srbije je ponosna na naše preduzetnike i naš posao je da im obezbedimo mogućnost plasmana u inostranstvo ali i da obezbedimo dobre, predvidive uslove za poslovanje u Srbiji i nadalje ćemo se truditi da se posebno izjednače subvencije kada je u pitanju pomoć države Srbije kako za strane tako i za domaće proizvođače na našem prostoru i omogući svima da se podjednako razvijaju“, rekao je Aleksandar Vulin.
Direktor fabrike Nelly Mitar Obradović zahvalio se Vladi Srbije koja je omogućila da CEFTa sporazumom Nelly može da prodaje proizvode na prostoru bivše Jugoslavije i bez carine izvozi u Rusiju, istakavši da je rusko tržište prioritet i da su Nelly proizvodi trenutno jedini proizvodi iz Srbije koji se mogu naći u 9000 marketa u Rusiji a Nelly izvozi u još 12 zemalja sveta. Novi asortiman mlečnih čokolada ‘Nelina’ predstavlja vrhunac kreativnih napora i rada vrhunskih srpskih tehnologa koji su proizveli premijum domaće čokolade izrađene od najkvalitetnijih sirovina koje mogu da u potpunosti pariraju svetskim proizvođačima.
Trgovinski predstavnik Ruske federacije Andrej Nikolajevič Hripunov istakao je da je saradnja između Republike Srbije i Ruske federacije sjajna i da kada je reč o fabrici Nelly to nije samo saradnja sa Ruskom federacijom nego i sa Belorusijom, Jermenijom, gde se takođe mogu naći Nelly proizvodi, rekavši da ga ne bi začudilo da se jednog dana Nelly fabrika otvori i u samoj Ruskoj federaciji.
Novi proizvodni program vrhunskih domaćih čokolada Nelina moći će da se nabavi u više od 3000 maloprodajnih objekata širom zemlje a u planu je uskoro i otvaranje novog distributivnog centra u Beogradu kako bi svi proizvodi fabrike Nelly bili još bliži kupcima. M.K.

Vesti

IZLOŽBA O 15 GODINA BIR FESTA
UKUSI GRČKE U SUPER VERU
DAN POLJA ŠEĆERNE REPE
PREDSTAVLJANJE VOJVODINE OVOG VIKENDA U BEOGRADU
DOBRA ZABAVA 22. JUNA U BEOGRADU - DOĐITE DA „VIDITE SRBIJU“
DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI 14. JULA
PROMOCIJA BEOGRADA U SANKT PETERBURGU
COCA-COLA UZ OLIMPIJSKI TIM SRBIJE I U TOKIJU 2020
PORAST BROJA TURISTA U BEOGRADU
VIDI SRBIJU NA JEDNOM MESTU: VRNJAČKA BANJA 8. JUNA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs