Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

IVANJIČKA NUŠIĆIJADA OD 25. DO 28. AVGUSTA

Beograd, 19. avgust 2016. godine – Tradicionalna humoristična manifestacija, koja se ove godine u obnovljenom ruhu održava sedmi put, sloganom „Premošćavanja“ poručuje da se i nepremostivno može premostiti ako postoje ljudi dobre volje, spremni da izgrade nešto uzvišeno i lepo.
„Svake godine krilatica festivala i glavna tema vezuje se za neki veliki jubilej ivanjičkog kraja, a ove je to Kameni most na reci Moravici, izgrađen davne 1906. godine. Proslavljajući njegovih 110 godina, gradimo neke moderne, drugačije, za nova stoleća mostove, koji spajaju ljude, narode i kulture – poručuju organizatori manifestacije, pozovajući ljubitelje satire, smeha i humora da budu „viđeni za Ivanjicu“ od 25. do 28. avgusta.
U okviru akademskog programa ovogodišnje Nušićijade biće otvorene tri izložbe, održane promocije knjiga i publikacija, upriličeno besedničko popodne i otvorena živa biblioteka, dok je za prateći program neizostavno trodnevno druženje sa Milanom Milosavljevićem, u ulozi velikog pisca, varoško doterivanje, masovno čitanje spskog genijalnog komediografa i još po nešto…
Novitet ovogodišnjeg čaršijanja u Ivanjici je aplikacija „Nušićijada uživo“ koja će posetiocima omogućiti da svaku snimljenu fotografiju u gotovo realnom vremenu preko aplikacije podele sa drugima koji je koriste. Aplikacija je već dostupna, a može se preuzeti preko Play prodavnicena android telefonima.
Ivanjički kolaž festival Nušićijada, nosilac je priznanja „Evropa za festivale, festivali za Evropu“ za 2015. i 2016. godinu. Manifestaciji je priznanje dodeljeno u okviru programa Evropske komisije "Evropa za festivale, festivali za Evropu", koji je inicirala Evropska asocijacija festivala sa ciljem stvaranja Evropske platforme festivala.

Program
U četvrtak, 25. avgusta, veče pre zvaničnog početka „Premošćavanja“, biće otvorene izložba „Most i njegovi ljudi“, Isidore Kukić i Svetislava Markovića u 19:30 časova ispred Spomenika revolucije u malom gradskom parku, kao i izložba, „Na drugoj strani“, u isto vreme ali u Kušića hanu, koju organizuje tehnička škola iz Ivanjice.
U petak, 26. avgusta u 13:30 časova, u Galeriji Doma kulture otvara se izložba dr Mirjane Hercog pod nazivom “Kamen – priče i tajne“, a u 14:00 časova, u Plavoj sali Doma kulture, posetioci festivala biće u prilici da kreiraju odgovor na pitanje „Šta je most?“ i prisustvuju promociji publikacije „Moravička premošćavanja“ Svetislava Markovića. Učesnici razgovora su Petar V. Arbutina, Milena Bogavac, Zoran Panović, Vladimir Brašanac.
U subotu, 27. avgusta, u velikom gradskom parku ispod terase hotela, 13:00 časova počinje otvaranje ”žive biblioteke” tokom koje će biti predstavljen njen koncept i vođeni razgovori sa ljudima – knjigama.
Istoga dana, u 18:00 časova, u okviru besedničkog popodneva, u Plavoj sali će gosti sa Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu govoriti o raznim temama.
Za nedelju, 28. avgusta tiče, organizatori preporučuju promociju knjige “Ivanjičani u slici i priči”, Emilije Višnjić. Promocija počinje u 14:00 časova u Plavoj sali kulturnog centra.
Dodela nagrade za najbolju kratku satiričnu priču biće održana u kafani “Pod trešnjom”, na Mrkočevcu od 16:00 časova.

Vesti

IZLOŽBA O 15 GODINA BIR FESTA
UKUSI GRČKE U SUPER VERU
DAN POLJA ŠEĆERNE REPE
PREDSTAVLJANJE VOJVODINE OVOG VIKENDA U BEOGRADU
DOBRA ZABAVA 22. JUNA U BEOGRADU - DOĐITE DA „VIDITE SRBIJU“
DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI 14. JULA
PROMOCIJA BEOGRADA U SANKT PETERBURGU
COCA-COLA UZ OLIMPIJSKI TIM SRBIJE I U TOKIJU 2020
PORAST BROJA TURISTA U BEOGRADU
VIDI SRBIJU NA JEDNOM MESTU: VRNJAČKA BANJA 8. JUNA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs