Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

NOVE PROSTORIJE TURISTIČKE ORGANIZACIJE NOVOG SADA

Novi Sad, 11. 1. 2022. - Gradonačelnik Grada Novog Sada Miloš Vučević otvorio je danas novi prostor Turističke organizacije Grada Novog Sada(TONS). Ulaskom u godinu Evropske kulturne prestonice kada nas očekuju brojni kulturni i turistički sadržaji, grad Novi Sad je dobio nove prostorije Turističke organizacije Grada Novog Sada i novi info centar, na Trgu slobode 3, u tržnom centru Apolo. Prilikom otvaranja gradonačelnik Vučević obratio se rečima: „Čim sam čuo da je kompanija ‘MekDonalds’ donela odluku da drugačije funkcioniše, odmah sam inicirao da ovaj prostor dobije Turistička organizacija, jer tako reprezentativnih prostora u vlasništvu grada više nema u centru. Veoma je bitno da oni budu vidljiviji za turiste. Ovo je super atraktivna lokacija i dosta smo uložili u sređivanje prostorija. Ne može se jeftinom demagogijom pokazati snaga grada, već zaista mora da se investira. TONS mnogo doprinosi promociji Novog Sada, a danas su sa nama vinari sa teritorije grada koje takođe treba podržati i osnažiti. Prošla godina je u smislu turizma ipak bila bolja od 2020. Bilo je 70 posto više turista i ostvareno je 90 posto više noćenja, zahvaljujući važnim događajima kao što su Poljoprivredni sajam, Festival Exit, Sterijino pozorje, Nomus i slični. Za doček Nove godine bili su zauzeti svi smeštajni kapaciteti, nigde nije bilo mesta i to je plus za privredu grada, za sve uslužne delatnosti. Ne radi se samo o direktnim prihodima u gradsku kasu, već o svemu onome što snaži privredu, odnosno nije tema samo boravišna taksa, već sveukupan ambijent u gradu“
Direktor TONS-a, Branislav Knežević, obratio se prisutnima: „Sa velikim zadovoljstvom, a slobodno mogu da kažem i sa još uvek prisutnom dozom neverice da smo ovde, želim da vas sve pozdravim iz novih prostorija Turističke organizacije Grada Novog Sada i novog turističkog informativnog centra. Nakon deset godina vraćamo se tamo gde nam je i mesto, na našem centralnom trgu, na Trgu slobode! Dugujemo veliku zahvalnost našem gradonačelniku, gospodinu Milošu Vučeviću, a takođe i članovima Gradskog veća koji su nam pomagali, Gradskoj upravi za Imovinu i Službi za zajedničke poslove. Grad Novi Sad ne samo da prepoznaje značaj razvoja turizma našeg grada, već deset godina ulaže u razvoj ove privredne grane. Dodeljivanje jednog od najreprezentativnijih i najatraktivnijih prostora u gradu svojoj Turističkoj organizaciji, predstavlja samo još jednu veliku potvrdu ovome. Novi multifunkcionalni prostor, pre svega čini prijemni deo (info centar) za naše turiste i posetioce koji krasi moderno dizajnirana polica na kojoj se nalaze naše publikacije, od kojih su neke prevedene čak i na 17 jezika. Na ovoj polici nalaze se i redizajnirane, ali i nove posebno osmišljene publikacije: 52 Vikenda u Novom Sadu, Novi Sad za početnike i Kulturno-turistički vodič sa kojim ulazimo u godinu Evropske prestonice kulture. Takođe, u info centru nalazi se i interaktivni zid na kojem turisti i posetioci mogu da upisuju svoje utiske o Novom Sadu. Naš novi brend i logo koji smo osmislili, ali i kampanje koje ćemo realizovati, upravo su bazirane na utiscima i emocijama naših posetilaca i na ono što naš grad već ima i što je prepoznatljivo ne samo kod naših gostiju već i naših sugrađana“.
U produžetku info centra nalazi se konferencijska sala, gde je planirano da se upravo u ovom prostoru održavaju najave brojnih manifestacija i važnih događaja u gradu. Konferencijska sala tehnički je opremljena te se u njoj mogu održavati i stručna predavanja, promocije turističkih sadržaja i brojni drugi stručni i poslovni skupovi. Nov prostor se prostire na 900 kvadratnih metara na tri nivoa gde su u prizemlju smešteni info centar i konferencijska sala, a na druga dva sprata smešteni su razvojni i promotivni sektor TONS-a.
Izvor: Turistička organizacija Grada Novog Sada

Vesti

DDOR OSIGURANJE: AKCIJA URBANOG POŠUMLJAVANJA
MEDIJI IZ BIVŠE SFRJ GOSTI BEOGRADA I NOVOG SADA
POLJOPRIVREDNI SAJAM OD 21. DO 27. MAJA
FOTO KONKURS "OSETI DUH NOVOG SADA"
OTVORENA LETNJA SEZONA U SKADARLIJI
PREDSTAVLJEN PROJEKAT TOURCOMSERBIA
RAZNOVRSNI PROGRAMI POVODOM DANA KRAGUJEVCA
DAN DEMOKRATSKE KULTURE U UGOSTITELJSKO TURISTIČKOJ ŠKOLI
TURISTIČKA ORGANIZACIJA VOJVODINE NA SAJMU U BRATISLAVI
KARNEVALSKE SVEČANOSTI U BUDVI OD 29. APRILA DO 2. MAJA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs