Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

SAVA CENTAR PRODAT DELTA HOLDINGU

Beograd, 09.11.2020. - Centar "Sava" prodat je danas iz trećeg pokušaja. Na javno nadmetanje pristigla je samo ponuda kompanije Delta Holdinga. Tom prilikom konstatovano je da se ponuđač - Grad Beograd - slaže sa ponudom kojom je navedena kompanija potvrdila spremnost da prihvati cenu od 17,5 miliona evra i obavezna ulaganja od 50 miliona evra, koji su postavljeni kao uslov u javnom konkursu. Prema proceni stranih konsultanata koje je angažovala Delta, investicija za renoviranje Sava Centra biće veća od 60 miliona evra. Na prethodna dva tendera početna cena Centra “Sava” bila je 27,4 miliona evra, odnosno 21,9 miliona evra, ali nije dostavljena nijedna ponuda.
Kako saznajemo, Delta planira kompletno renoviranje najvećeg kongresnog centra u našoj zemlji. Investicija predviđa zamenu staklene fasade, izradu novih elektroinstalacija, kao i pogona za hlađenje i grejanje, uvođe kompletno novih multimedijalnih instalacija. Investitor se, prema uslovima konkursa, obavezuje na očuvanje arhitekture objekta i njegovog spoljašnjeg izgleda, kao i na zadržavanje postojeće namene. Prošle nedelje su iz Delta Holdinga saopštili, između ostalog, da su spremni da rekonstrukcijom zadrže izgled i namenu, a da unutra stvore jedan novi Sava Centar, koji će uključiti savremene digitalne komunikacije, restorane i kafiće, rent-a-car agencije i usluge turističkih vodiča, odnosno sve ono što gost očekuje da dobije u jednom modernom kongresnom centru. “To je uslov da Beograd ponovo postane najvažnija destinacija za poslovne i kulturne događaje u ovom regionu, sa skupovima za više od 5.000 gostiju i svim koristima koje takvi događaji donose Beogradu, njegovoj privredi i stanovnicima", naveli su u Delti.
Najveći kongresni, kulturni i poslovni centar u našoj zemlji i jedan od najvećih u regionu, “Sava centar” izgrađen je 1977. godine. Decenijama je bio mesto održavanja najvećih međunarodnih kongresnih skupova, uključujući Generalnu skupštinu Svetske banke i MMF, kongres Evropske banke za obnovu i razvoj, a u njemu su gostovala i najveća imena svetske umetničke scene.

Vesti

OD SUTRA PRIJAVE ZA DODATNE VAUČERE
U PRVA TRI MESECA 27 ODSTO MANJE GOSTIJU
PROSLAVA DANA EVROPE 2021. U SRBIJI
KAFIĆI I RESTORANI OD DANAS RADE I U ZATVORENOM DELU
BESPLATNE PEŠAČKE TURE U SUBOTICI
MEĐUNARODNI FILMSKI FESTIVAL FEST OD 7. MAJA
VASKRŠNJI KARAVAN NA PIJACI "KALENIĆ"
TRGOVINSKI LANAC POMAŽE OBRAZOVANJE MLADIH
FORMIRAN NACIONALNI SAVET ZA OPORAVAK I RAZVOJ TURIZMA
SARADNJA SA OPŠTINOM BUDVA U OBLASTI TURIZMA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs