Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

OBNOVLJENI PAVILJONI U "BUKULJI"

Beograd, 31.7.2020. - Gradski sekretar za obrazovanje i dečju zaštitu Slavko Gak obišao je danas renovirani objekat Centra dečjih letovališta (CDL) „Bukulja” u Aranđelovcu. U obnovu ovog centra uloženo je oko 48 miliona dinara čime su kapaciteti odmarališta sada povećani za oko 50 odsto. “Ovaj objekat sada može da primi više od 200 gostiju. Zbog epidemije i neophodnih mera nemoguće je da radi u punom kapacitetu ovog leta, ali u narednim godinama će se tek vratiti ulaganja”, rekao je Gak. “Proteklih godina je u Centru ‘Bukulja’ na rekreativnoj nastavi bilo više od milion i po dece, školskog i predškolskog uzrasta i nastavićemo da proširujemo kapacitete”, istakao je Gak dodajući da je samo u poslednjih godinu i po dana Grad Beograd u objekte CDL-a uložio oko 85 miliona dinara, kao i da je u planu dalja obnova svih smeštajnih kapaciteta namenjenih pre svega deci, koja su najčešći gosti u objektima Centra. On je naglasio da CDL ima veliki potencijal a da su prvi rezultati njenog oporavka već vidljivi. Za samo nekoliko godina prihodi CDL-a višestruko su uvećani budući da su u 2014. godini iznosili oko 280 miliona dinara dok je prošle godine CDL prihodovao više od 510 miliona dinara, što je rast prihoda od 82 odsto koji predstavlja veliki uspeh. Direktorka Centra dečjih letovališta Tanja Santrač objasnila je da su u „Bukulji” sanirana i adaptirana dva paviljona, koja su opremljena novim nameštajem i neophodnom opremom, te da je objekat primio i prve goste nakon renoviranja.
“Deca vole da dolaze ovde, u svim objektima CDL-a trenutno boravi 320 dece, uz poštovanje svih epidemioloških mera. Svi objekti funkcionišu bez problema uz korišćenje zaštitne opreme u zatvorenom prostoru, poštovanje distance i svih ostalih mera”, rekla je Tanja Santrač. Ona je dodala da je CDL sklopio i sporazum sa Ministarstvom unutrašnjih poslova i Poštama Srbije o boravku njihovih zaposlenih sa porodicama u objektima ovog centra. “Ovo je godina kada je bezbednije odmarati se u Srbiji i kada se, pre svega, mora pokazati odgovornost, pa pozivam sve da obiđu naše objekte”, rekla je Tanja Santrač.
Objasnila je da CDL ima kapacitet od oko 1.500 mesta na šest lokacija – „Mitrovac” na Tari, „Stanišinci” na Goču, „Bukulja” u Aranđelovcu, „Rudnik” na Rudniku, „Stevan Filipović” na Divčibarama i „Šuplja stena” na Avali. Kako je najavila, sledeća veća ulaganja su rekonstrukcija objekta na Rudniku i dva paviljona u Mitrovcu na Tari.

Vesti

IZRAELSKI TURISTI TOKOM JESENI POSEĆIVALI BEOGRAD
MAGAZIN "FORBS" PREPORUČUJE POSETU SRBIJI
YUTA MEĐU NAJPOUZDANIJIM ORGANIZACIJAMA U SRBIJI
HORES OBNOVIO INICIJATIVU ZA SMANJENJE PDV-a
INICIJATIVA ZA UVOĐENJE KOVID-19 PDV-a
WESTM 2020 ONLAJN OD 15. DO 18. NOVEMBRA
SAVA CENTAR PRODAT DELTA HOLDINGU
SUBVENCIJE TURISTIČKIM AGENCIJAMA
IZLOŽBA "SLOVAČKA SVADBA" NA KALEMEGDANU
CELOKUPNA NOVOGODIŠNJA RASVETA DO 10. DECEMBRA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs