Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

OTVOREN TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR U SURČINU

Beograd, 2.6. 2020. - Juče je, na Međunarodni dan reke Save, 1. jun, otvoren prvi Turistički informativni centar Turistička organizacija GO Surčin u Nautičkom selu ,,Biser" u Boljevcima. Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović, zvanično je otvorio Turistički informativni centar Surčina i istakao značaj Surčina na turističkoj mapi prestonice, ali i Srbije.
- Surčin nije samo potencijal, Surčin ima gotov proizvod koji ćemo u skorije vreme ponuditi - kompletnu turu jednog od turističkih proizvoda Opštine Surčin koji će uključivati i Nautičko selo i Bojčinsku šumu i Manastir Fenek, ali i još neka divna mesta koja postoje na teritoriji ove Opštine.- istakao je Popović i dodao da Surčin pored potencijala ima i značajne kulturno-istorijske sadržaje važne i za ovaj deo Evrope.
Predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša obratio se mnogobrojnim zvanicama i istakao da je prirodno bogatstvo, ali i brojne kulturne i zabavne manifestacije koje se održavaju na otvorenim scenama u prirodi, ono što izdvaja Surčin od ostalih beogradskih Opština. - Priroda je turizmu mnogo dala, a našom promocijom pokušaćemo to da prikažemo i razvijamo narednom periodu - rekao je Šuša.
U sklopu programa predstavljeni su potencijali Gradske opštine Surčin video prezentacijom, a pevačka grupa KUD "Branko Radičević" iz Boljevaca otpevala je dve pesme: "Mi smo deca neba" i "Čije je ono devojče".
Nakon programa, Turistička organizacija GO Surčin je za mnogobrojne goste pripremila koktel na kome su mogli da degustiraju surčinski specijaliteti: kanapee restorana "Savska terasa" u Nautičkom selu "Biser", domaće sremačke kolače udruženja žena iz Boljevaca "Perla" i raznovrsna vina vinsko-viteškog reda "Zmaj Ognjeni Vuk" iz Surčina.
Turistički informativni centar je osnovan sa ciljem da se promoviše turistička ponuda Surčina, kulturnih vrednosti, kao i za predstavljanje gastronomskih, rekreativnih i tradicionalnih delatnosti ovog područja.

Vesti

TURIZAM I RURALNI RAZVOJ
OBELEŽAVANJE SVETSKOG DANA TURIZMA NA ADI CIGANLIJI
TOS JAČA PRISUSTVO SRBIJE U KINI
DRUGI "TESTIVAL" 17. I 18. OKTOBRA
GOSPOJINSKI FESTIVAL LJUBAVI I VINA
SABORSKO PRELO U TRŠIĆU 20. SEPTEMBRA
PROMOCIJA BANJE VRUĆICE U NOVOM SADU
DRUGI WINE GARDEN U BOTANIČKOJ BAŠTI
SAJAM TRADICIONALNE HRANE I VINA NA SAVA PROMENADI
"INTERFEST" I "UKUSI VOJVODINE" OD 10. DO 13. SEPTEMBRA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs