Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

SURČIN SE PREDSTAVIO NA SAJMU TURIZMA

Beograd, 23.2.2020. - Poslednjeg dana 42. Međunarodnog sajma turizma svoje turističke potencijale i brojne manifestacije predstavila je najmlađa beogradska opština Surčin. Surčin se već desetak godina predstavlja na Sajmu turizma u Beogradu, a prošle godine je rukovodstvo opštine, uvidevši značaj razvoja turizma, osnovalo i turističku organizacija koja je, dakle, sada prvi put učestvovala na ovoj najvećoj turističkoj manifestaciji u regionu.
Predsednik Gradske opštine Surčin Stevan Šuša istakao je da sa položajem i prednostima koje ima Surčin najperspektivnija beogradska opština, a i po turističkim potencijalima spada u sami vrh. “Prvo što vide mnogi koji dolaze u Beograd je Aerodrom“Nikola Tesla“ u Surčinu,a na njemu se nalazi i Muzej vazduhoplovsta koji privlači veliki broj posetilaca. Tu su i druga mesta i turistički sadržaji, a radimo i na novima. Tako je u toku realizacija projekta prirodnjačkog turizma, na lokaciji od 100 hektara gde će biti mesta i za lovni turizam. Radimo projekat i u okviru ribnjaka u Bečmenu gde će u budućnosti biti turističko-sportski i rekreativni centar. Nautičko selo u Boljevcima još nije zaživelo u punom kapacitetu, pa i tome nameravamo da se još više posvetimo. Za sve planove treba i vremena , ali i dosta para, ali smo čvrsti u odluci da sve planiramo i završimo“, rekao je predsednik GO Surčin.
Na prezentaciji na kojoj je sve prisutne pozdravila i direktor Turističke organizacije Surčin Sanja Trojanović, učestvovali su i predstavnici Kulturnog centra Surčin, Udruženja žena „Surčinke“ i Udruženja „Klub vina Surčin“. Posebno je istaknuto da Surčin ima veliki broj manifestacija koje se održavaju tokom cele godine. To su: „Surčin otvorenog srca“, plivanje za časni krst na Bogojavljenje, „Malo vina ,a mnogo ljubavi“, „Dizanje maja“ u Boljevcima, Međunarodni dan reke Save, Festival narodne muzike, Bojčinsko kulturno leto (koncerti, predstave i drugi programi do sredine juna do kraja avgusta), seoska slava Petrovčića, seoska slava u Progaru, seoska slava Bečmena, seoska slava Jakova, Svetski dan helikoptera na heliodromu u Dobanovcima, seoska slava Dobanovaca, seoska slava Boljevaca, Moto skup, „Kolači po volji“, seoska slava Surčina, Nacionalni džet-skui šampionata(prvi put u 2020.), Gospojinski efstival ljubavi i vina, „Biserna griva Donjeg Srema“, „Srednji vek u nautikom selu“ i „Policija u zajednici“.

Vesti

FESTIVAL SRPSKE TRPEZE U SKADARLIJI 18. SEPTEMBRA
USKORO TREĆI FESTIVAL TESTA, TESTENINE I HLEBA "TESTIVAL"
OBELEŽENO 20 GODINA PARTNERSTVA BAZELA I BEOGRADA
NOVA TURISTIČKA KAMPANJA - "VOJVOĐANSKO SELO"
FESTIVAL "UKUSI VOJVODINE" 11. I 12. SEPTEMBRA
OTVOREN MEDJUNARODNI SAJAM TURIZMA U NIŠU
NOVA POBEDA MARKA MILENKOVIĆA U LJUBIČEVSKOM VIŠEBOJU
VINSKA NOĆ - OMAŽ SERIJI "GRLOM U JAGODE"
LOZNICA NA FOTOGRAFIJAMA ALEKSANDRA STOJANOVIĆA
POČINJU LJUBIČEVSKE KONJIČKE IGRE
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs