Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

ODRŽANA MANIFESTACIJA „NOVA VINA POTISJA“

Žabalj/Beograd, 16. 12. 2019. - U subotu 14. decembra u organizaciji Turističke organizacije opštine Žabalj održana je 9. po redu manifestacija “Nova vina Potisja”. Manifestacija je održana pod pokroviteljstvom Opštine Žabalj, Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija i Pokrajinskog sekretarijata za poljoprivredu vodoprivredu i šumarstvo. Na manifestaciji su se predstavili udruženja vinara i vinarije iz Žablja, Čuruga, Temerina, Mola, Bečeja, Taraša, Sremskih Karlovaca i Knjaževca. Pored vina predstavljeni su i tipični proizvodi iz opštine Žabalj i okoline.
Na ocenjivanje je pristiglo ukupno 55 uzorka vina iz potiskog regiona. U kategoriji belih vina, od ukupno 26 uzorka, dobitnik velike zlatne medalje - Društvo prijatelja bašte iz Temerina. U kategoriji rose vina, od ukupno 14 uzoraka, dobitnik velike zlatne medalje je Kum MP iz Čuruga. U kategoriji crvenih vina, od ukupno 15 uzoraka, dobitnici velike zlatne medalje su Horvat Laslo i Kabač Janoš iz Temerina.
Dobitnici zlatne medalje u kategoriji belih vina su: Vinarija Vinartos, Milenko Čekić, Imre Lahoš, Vinarija Botić, Siniša Smoljan i Sava Miličić. Dobitnici srebrne medalje u kategoriji belih vina su: Kum MP i Vinarija Vinartos. Dobitnici bronzane medalje u kategoriji belih vina su: Žarko Buača, Vladimir Živković, Udruženje Boronj, Vukašin Tolmač, Pejić-Lalić, Goran Simetić, Podrum Marovac, Rade Ivkov i Zoran Simetić.
U kategoriji rose vina dobitnici zlatne medalje su: Rade Ivkov i Imre Lahoš. Srebrne medalje u kategoriji rose vina dobili su: Vinarija Botić, Vladimir Živković i Vinarija Vinartos. Dobitnici bronzane medalje u kategoriji rose vina su: Nikolić-Matić, Silak Šarolta, Žarko Buača i Živica Kojčić.
Tolmač Saša dobio je bronzanu medalju za šiler.
U kategoriji crvenih vina dobitnici zlatne medalje su: Udruženje Taraški vinogradi, Srđan Tapavica, Borivoj Dragin i Udruženje Boronj. Dobitnici srebrne medalje u kategoriji crvenih vina su: Borivoj Dragin, Kočmaroš-Tolmač i Laslo Horvat. Bronzane medalje u kategoriji crvenih vina dobili su: Živica Kojčić, Žarko Buača, Zoltan Kočmaroš, Borivoj Dragin, Udruženje Boronj i podrum Marovac.

Vesti

HOTELI U SVE TEŽOJ SITUACIJI, POLOVINA ZATVORENA
OTKAZAN SABOR TRUBAČA U GUČI
ODLOŽENA DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI
NOVI TERMIN ZA FESTIVAL VINA INTERFEST 2020
OBUSTAVLJENI ULASCI U GRČKU ZA DRŽAVLJANE SRBIJE
DODELJENA PRIZNANJA “ETNOBREND GODINE” ZA 2019.
NOVI PROTOKOL ULASKA U GRČKU OD 1. JULA 2020.
FESTIVAL VINA INTERFEST U NOVOM SADU OD 9. DO 11. JULA
SLABA POPUNJENOST HOTELA U BEOGRADU I SRBIJI
OTVARANJE ETNO IZLOŽBE - ZAVIČAJNE ZBIRKE U SOPOTU
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs