Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

JESENJI UKUS FEST 14. I 15. SEPTEMBRA

Beograd, 9.9.2019. - "Jesenji ukus fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 14. i u nedelju 15. septembra 2019. od 10 do 19 sati u Kombank dvorani (bivši Dom sindikata) u Beogradu.
Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza sa preko 2000 proizvoda iz cele Srbije i regiona, a moto festivala je „U službi zdravlja“.
Posetioci „Jesenjeg ukus Fest-a“ imaće jedinstvenu priliku da probaju raspevanu simfoniju ukusa, nezaboravne arome i da uživaju u svim degustacijama, ali i da nabave najukusnije sireve, suhomesnate proizvode i renomirana vina, likere, domaće sokove. Izlagači će predstaviti domaći kulen ali i potpuno novi, kulen sa bademima, kozji sir sa čubrom u hrastovoj kori, nadeve od aronije, sokove bez veštačkih zaslađivača sa stevijom, klasični ali i med sa sušenom malinom, jedinstvenu mešavinu sušenog šipurka i zove u lipovom medu, pa pravi domaći ajvar, veganske ćevape, hercegovački sir, pirotsku peglanu kobasicu, Ko može da odoli dobrom zalogaju vruće vekne beskvasnog hleba u sendviču sa tvrdim sirom i pečenicom, uz malo „šmeka“ ljutih začina, ili uz pravi domaći ajvar, namaze od pečuraka sa mesom od puža, itd. itd. „Očekuju nas pravi derbiji u nadmetanju za najkvalitetnije ukuse, a najbolji proizvođači i izlagaći će dobiti zaslužena priznanja“, kaže Krsitina Trmanović, organizator Ukus festa. Ona dodaje da svi zainteresovani mogu posetiti brojne radionice i predavanja koja će održati eminentni evropski i domaći predavači. Prvi put na „Ukus Fest-u“ biće održani i B2B sastanci, na kojima će proizvođači i izlagači imati priliku sa razgovaraju sa vodećim privrednicima iz velikih i uglednih kompanija. Inače, „ Jesenji festival ukusa“ će imati nekoliko zona: Zonu za vegane, Wine i Cheese zonu, ali zone za ljubitelje suhomesnatih proizvoda i slatkiša, dok je za najmlađe posetioce predviđen specijalni kutak zabave.
Manifestaciju su podržali Ministarstvo poljoprivrede, Sekretarijat za privredu i turizam Skupštine grada Beograda i turističke organizacija Srbije i Beograda.

Vesti

DOZVOLJEN ULAZAK TURISTA SA KRUZERA U GRADOVE
OTVOREN HOTEL VICEROY KOPAONIK SERBIA
MILICA ŽIVKOVIĆ PRAVI NAJUKUSNIJE VANILICE U SRBIJI
BIRAJ SRBIJU, PORUKA I MAĐARSKIM TURISTIMA
NAJAVLJEN 3. GOOD FOOD & WINE FESTIVAL
BIRAM SRCEM. BIRAM SRBIJU. BIRAM ARANĐELOVAC I TOPOLU!
ER SRBIJA POVEĆAVA BROJ LETOVA ZA LJUBLJANU
ER MONTENEGRO POČEO DA LETI ZA BEOGRAD
BIRAM SRCEM. BIRAM SRBIJU. BIRAM TARU!
DODELJENA PRIZNANJA ETNO BREND GODINE
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs