Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

BEOGRADSKI KARNEVAL BRODOVA 31. AVGUSTA

Beograd, 22.8. 2019. - „Beogradski karneval brodova” biće održan u subotu, 31. avgusta, od 16.30 do 23 sata na Sava promenadi, od Brankovog mosta do Gazele, najavljeno je danas na konferenciji za novinare održanoj u Skupštini grada Beograda. Pomoćnik gradonačelnika Beograda Andreja Mladenović rekao je da je u pitanju 15. karneval, koji u pravom smislu reči spušta Beograd na reke. „Ovo je manifestacija koja predstavlja niz različitih događaja i učesnika koji daju svoj doprinos da karneval bude uspešan, tako da imamo jedan praznik na rekama“, kazao je, između ostalog, Mladenović.
Direktor Turističke organizacije Beograda Miodrag Popović je podsetio da Beogradski karneval brodova bio svojevrsna zvezda vodilja u smislu kako i šta treba da se radi kada je reč o turizmu i manifestacijama u glavnom gradu. „Danas s ponosom možemo da istaknemo da već pet godina zaredom imamo rekrodne rezultate u broju dolaska i u broju noćenja turista. Beograd prvo naučio da živi sa turizmom, a posle i od turizma“, naveo je Popović koji je, kada je u pitanju ovogodišnja manifestacija, rekao i da će biti vrlo zanimljiv deo Karnevala na kopnu, imajući u vidu najavljene izvođaće i sve učesnike tog dela programa. S tim u vezi i pomoćnica direktora za programsku delatnost Dečjeg kulturnog centra Beograda Leontina Vukomanović kazala je da će radionice koje se cele godine održavaju u DKC-u sada biti približene Beograđanima i gostima karnevala. Najavljeni su i nastupi Sergeja Ćetkovića, „Garavog sokaka“ i Ivane Peters.
Pomoćnik ministra za vodni saobraćaj i bezbednost plovidbe u Ministarstvu građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Veljko Kovačević istakao je da ovo ministarstvo daje pun doprinos održavanju karnevala, kako bi bezbednost učesnika bila na najvišem nivou. Kada je u pitanju ono što će se dešavati na vodi, Kovačević je rekao da na Beogradskom karnevalu brodova mogu da učestvuju samo plovila koja imaju uredne registracije, a učesnici treba da vode računa o propisanom broju članova posade i da čamcima upravljaju samo oni koji za to imaju dozvole. Takođe je apelovao na učesnike defilea plovila da ne konzumiraju alkohol.


Vesti

SVI PUTEVI VODE NA SAJAM TURIZMA
TOS NA POSLOVNOJ BERZI U IZRAELU
TOB NA SAJMU SLOVAKIATOUR U BRATISLAVI
ŠETNJE "KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA" I U 2020. GODINI
SRBIJA NA SAJMU KONGRESNOG TURIZMA U LJUBLJANI
TRADICIONALNA PLIVANJA ZA ČASNI KRST
TURISTIČKA PONUDA BEOGRADA NA SAJMU TURIZMA U BEČU
BOGATE ANIMACIJE NA ŠTANDU TOS-a U ŠTUTGARTU
PROMOCIJA PONUDE NA SAJMU U ŠTUTGARTU
SRBIJA JEDNA OD NAJPERSPEKTIVNIJIH DESTINACIJA U KINI U 2019.
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs