Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PREDSTAVLJENA PONUDA NOVOG SADA ZA MLADE

Beograd/Novi Sad, 13.8. 2019. - Sa novim sadržajima i međunarodnim festivalima prvenstveno namenjenim mladima u regionu, Novi Sad kao Omladinska prestonica Evrope ove godine izuzetno je popularna omladinska destinacija. Imajući to u vidu, OPENS 2019 i Turistička organizacija Grada Novog Sada spremili su izuzetno zanimljiv i sadržajan program za mlade novinarke, od kojih su neke u Novom Sadu prvi put. Narednih nekoliko dana priče o Novom Sadu – gradu mladih, čitaćemo na brojnim studentskim portalima, lifestyle Naturali, Ixica portalima, kao i na Poslovnom dnevniku i RTL-u.
Odmah po dolasku, novinarke su se upoznale sa uspehom novosadskog turističkog tima, a potom našle i na Evropskom timskom prvenstvu u stonostrateškim igrama „Gaming OpeNS“ u Master hali Novosadskog sajma. Tom prilikom intervjuisale su neke od učesnika te manifestacije, koja okuplja ljubitelje strateških igara. U šali se kaže, možeš ga zvati po imenu dok se igra, neće te čuti, ali probaj pomeriti figuricu i bićeš primećen. Oko 1000 gejmera iz 40-ak zemalja sveta učetvovalo je na manifestaciji koja se tokom protekle nedelje održavala na Novosadskom sajmu. Takva strast za igrama je ove mlade (uglavnom momke) držala punih 5 dana u hali Master, pa su tako u noćnim satima imali mogućnost da obilaze grad i da uživaju u bogatom noćnom provodu u gradu.
Isto je bilo i sa našim gošćama koje su nakon Gaming OpeNS-a predah potražile u dobro poznatoj poslastičarnici „Vremeplov“ na Bulevaru Oslobođenja gde su imale priliku da, pored vođenja kroz ličnu zbirku antikviteta gazda Nemanje (vlasnika poslastičarnice) koja je izložena u samoj poslastičarnici, okuse čuvenu tortu „Mira Banjac“ koja je od pre neki dan zaštićena u Zavodu za intelektualnu svojinu Republike Srbije.
Prvi dan posete završen je uz Dunav i Jimmy Hendrixa na Brod Teatru. Uz priču Minje Dunđerskog iz Studentskog kulturnog centra Novog Sada i uz obeležavanje 50 godina Woodstock-a, priča je prošla i kroz dve decenije Studentskog kulturnog centra i noćnog života Novog Sada.
Drugi dan posete počeo je posetom Muzeju Grada Novog Sada, podzemnih vojnih galerija, obilaskom Tvrđave, šetnjom po centru, sve do društveno-omladinskog centra za LGBT mlade osobe „Izađi“. Popodne je, s druge strane, bilo još aktivnije. Nakon obilaska „Room Escape"-a, gde su novinarke imale mogućnost da reše zadatak u „Teslinoj sobi, “ dan je završen u ulici Mite Ružića u čuvenom Berberaj – Puberaj – Feniraj – (i uskoro Tosteraj).
Sliku mladog Novog Sad, možda neočekivano, zaokružili smo treći dan posetom Galeriji Matice srpske i Spomen-zbirci Pavla Beljanskog, gde smo se upoznali sa KULturnim vodičem koji je namenjen mladima, a podržan je od strane OPENS-a, izložbama Mladi biraju i Muzejom mladih. Dan se završio posetom OPENS festivalu boja i novosadskoj plaži Štrand, koji brzo postaje prepoznatljiv događaj u celom regionu.
Mlade novinarke su pored sadržaja za mlade, uživale i u bogatoj gastronomskoj ponudi, noćnom provodu i samoj lepoti grada i poželele da se ponovo vrate i isprate još mnogo programa i dešavanja u narednoj godini.

Vesti

PODIZANJEM ZASTAVE OTVORENA LETNJA SEZONA U SKADARLIJI
OBELEŽEN SVETSKI DAN ŽIVOTNE SREDINE
IZABERI SVOJU AVANTURU #VIDISRBIJU – LJUBOVIJA
OTVOREN TURISTIČKI INFORMATIVNI CENTAR U SURČINU
SLIKA "KOSOVKA DEVOJKA" BIĆE IZLOŽENA U STAROM DVORU
SVEČANO OTVARANJE SEZONE U SKADARLIJI, 6. JUNA
PROMOCIJA PONUDE BANJE VRUJCI I DIVČIBARA
SEKTORU TURIZMA POVOLJNI KREDITI FONDA ZA RAZVOJ
POZIV LOKALNIM SAMOUPRAVAMA DA POMOGNU HOTELIJERE
YUTA: AGENCIJE SPREMNE DA REALIZUJU PUTOVANJA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs