Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

IZRAELSKI PORTAL O BEOGRADU

Beograd,. 9.8. 2019. - Na najpopularnijem portalu o turizmu i putovanjima u Izraelu Lametayel objavljena je putopisna reportaža nakon posete novinara Yoav Elada našoj zemlji. Pozitivna atmosfera, brojna mesta za obilazak, autentičnost i raznolikost arhitekture su na novinara Yoav Elada ostavili najupečatljiviji utisak.
„Prvi put sam bio u Beogradu 2008. godine kada sam izveštavao sa Evrovizije i Beograd se od tada promenio. Najviše mi se dopada to što iako je ovo moderan grad, i dalje se mogu naći autentična i istorijska mesta gde se čini da je vreme stalo. Na malom prostoru mogu se videti prelepe pešačke zone sa ljupkim kafeima, živopisni marketi, crkve, restorani sa preukusnom hranom, uzbudljiva mesta za izlazak, pa čak i plaže iako nema more. Uz to, ljudi su zaista divni i gostoprimljivi”, ističe Yoav Elad i dodaje da su vrednost za novac, šoping, kao i ponuda izleta u prirodi, važni aduti za privlačenje izraelskih turista u Beograd i Srbiju.
Centar grada, Beogradska tvrđava, Ada Ciganlija, Zemun, Hram svetog Save, Muzej Nikole Tesle, samo su neke od lokacija koje su novinarima bile predstavljene u Beorgadu, uz domaću gastronomiju i noćni život. U okviru posete bio je organizovan i celodnevni obilazak Novog Sada kao i poseta festivalu Egzit za koji smatraju da može da priivuče veliku pažnju izraelskih turista.
Lametayel sajt postoji već 20 godina, sadrži više od 500.000 stranica sa informacijama vezanim za putovanja na hebrejskom jeziku i u proseku ga mesečno poseti između 1.000.000 i 1.300.000 korisnika. Deo je Lametayel grupe koja funkcioniše preko lanca od 23 centara u travel industriji.
Na sajmu turizma u Tel Avivu u februaru mesecu ove godine, Beograd je bio proglašen za jednu od najpopularnijih destinacija za Izraelske turiste, po oceni upravo ovog portala.
Boravak novinara iz Izraela organizovala je Turistička organizacija Beograda u saradnji sa TO Novi Sad, Turističkom organizacijom Srbije, predstavništvom Er Srbija u Tel Avivu i festivalom Egzit.

Vesti

HOTELI U SVE TEŽOJ SITUACIJI, POLOVINA ZATVORENA
OTKAZAN SABOR TRUBAČA U GUČI
ODLOŽENA DRINSKA REGATA U LJUBOVIJI
NOVI TERMIN ZA FESTIVAL VINA INTERFEST 2020
OBUSTAVLJENI ULASCI U GRČKU ZA DRŽAVLJANE SRBIJE
DODELJENA PRIZNANJA “ETNOBREND GODINE” ZA 2019.
NOVI PROTOKOL ULASKA U GRČKU OD 1. JULA 2020.
FESTIVAL VINA INTERFEST U NOVOM SADU OD 9. DO 11. JULA
SLABA POPUNJENOST HOTELA U BEOGRADU I SRBIJI
OTVARANJE ETNO IZLOŽBE - ZAVIČAJNE ZBIRKE U SOPOTU
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs