Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

NAJAVLJEN 41. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA

Beograd, 19.2.2019. - Na izuzetno posećenoj konferenciji za novinare, održanoj u restoranu Kalemegdanska terasa, najavljen je 41. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA koji će se od 21. do 24. februara održati na Beogradskom sajmu.Najveća i najznačajnija turistička manifestacija u zemlji i jugoistočnoj Evropi svakog februara uspešno pomoviše najnovije trendove i zbivanja u međunarodnoj turističkoj industriji, nove koncepte i mogućnosti za putovanja i otvara nove perspektive u razvoju turističkog biznisa. Događaj je simbol turističkog predstavljanja za sve učesnike turističke privrede i pokretač jačanja svih grana turizma i ugostiteljstva u Srbiji i regionu.

Pod sloganom „Leto je bliže nego što mislite“ u halama Beogradskog sajma toko četiri dana trajanja Sajma predstaviće se najznačajnije turističke agencije, savezi i organizacije, hoteli, turistički centri, vazduhoplovne kompanije, međunarodni tur operatori, i posetiocima ponuditi aranžmane za predstojeću turističku sezonu.

„Zemlja partner ovogodišnjeg Sajma turizma je Bugarska, država čiji je turizam u procvatu, a grad Plovdiv jedna od prestonica kulture u 2019. godini. Srbija i Bugarska ovim partnerstvom nastavljaju da unapređuju inače blisku turističku saradnju“, najavila je Gorica Škipina, zamenik generalnog direktora Beogradskog sajma dodajući da će na Sajmu turizma prvi put učestvovati Maldivi, a ponovo, od dalekih zemalja, nastupaju Indonezija i Kuba. U skladu sa novim standardima evidencije sajamskih izlagača, na 41. beogradskom Sajmu turizma učetvovaće više od 650 direktnih izlagača i suizlagača iz 38 zemalja. a zajedno sa poslovnim gostma biće prisutni predstavnici ukupno 40 država. Uz Sajam turizma istovremeno se odvijaju još tri manifestacije koje rastu svake godine po obimu i broju učesnika: 10. Međunarodni sajam vina BEOWINE, 15. Međunarodni sajam hotelsko ugostiteljske opreme HORECA - OPREMA i 15. Sajam suvenira. Zajedno sa ove tri manifestacije broj učesnika se penje iznad 900. Ako bi se, kao prema ranijim metodama računale sve destinacije koje se predstavljaju, a ne samo fizički prisutni učesnici, na ovom Sajmu turizma biće preko 1250 izlagača, suizlagača, destinacija i drugih predstavnika turističke privrede iz 55 zemalja.

Ambasador Bugarske u Srbiji Radko Vlajkov istakao je da je Bugarska i ranije učestvovala na Sajmu turizma u Beogradu, ali da će po prvi put biti zemlja - partner. „Nema ništa prirodnije nego da naše dve zemlje budu upućene jedna na drugu. Naša dva naroda imaju istu religiju, sličan jezik, kulturu, kuhinju…“, napomenuo je Vlajkov ističući da je prošle godine Bugarsku posetilo više od 420.000 turista iz Srbije, dok je u Srbiji bovailo 477.000 bugarskih turista. On je najavio da će tokom Sajma turizma ministarka turizma Bugarske Nikolina Angelkova i ministar trgovine, turizma i telekomunikacija u Vladi Srbije Rasim Ljajić potpisati Sporazum o unapređenju turističke saradnje između dve zemlje.
Marija Labović, direktor Turističke organizacije Srbije, najavila je da će TOS i ove godine imati centralno mesto u hali 4 Beogradskog sajma u kojoj se, inače, predstavlja ponuda Srbije i gde se svake godine traži kvadrat više za izlaganje. Labović je kao novitete i atraktivne sadržaje na štandu TOS-a izdvojila multimedijalnu sobu i virtualnu brošuru

Na konferenciji za novinare na kojoj je najavljen 41. međunarodni sajam turizma govorili su i Miroslav Knežević, državni sekretar u Ministarstvu trgovine, turizma i telekomunikacija Republike Srbije i Miodrag Popović, direktor Turističke organizacije Beograda. Svečano otvaranje Sajma je u četvrtak, 21. februara u 11 časova na Galeriji hale 4 Beogradskog sajma. Cena pojedinačne ulaznice je 400 dinara, grupne 300 dinara. M.K.

Vesti

TRI DANA ZA MANIFESTACIJE, DESTINACIJE I DEGUSTACIJE
PETI "BEOGRADSKI MANIFEST" OD 24. DO 26. MAJA
BAZAR RECIKLAŽE PODSETIO NA VAŽNOST RECIKLIRANJA
SVESRPSKI DEČJI SABOR U BEOGRADU
MAGLIČ FEST 2019 U SUBOTU, 25. MAJA
NAGRADE ZA NAJBOLJE DOMAĆE BRENDOVE
NASTAVAK PROMOCIJE TURISTIČKE PONUDE SRBIJE U GRČKOJ
PROMOCIJA BEOGRADA I SRBIJE U SOLUNU
DODELJENA PRIZNANJA "ZLATNO TURISTIČKO SRCE"
TONS: PROLEĆE U ZNAKU PROMOCIJA NA DRUŠTVENIM MREŽAMA
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs