Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

PROMOCIJA KOMPLEKSA "DREAM DANUBE HOME"

Beograd, 18. 10.2018. - U okviru realizacije projekta 12 Veličanstvenih danas je u baru Gastronaut, na uglu Višnjićeve i Gospodar Jevremove ulčice, organizovana prezentacija kompleksa "Dream Danube home" iz Belegiša i i Turistička organizacija Stara Pazova. U okviru projekta 12 Veličanstvenih odabrano je 12 autentičnih gastro proizvoda iz različitih, regionalno ravnomerno raspoređenih mesta Srbije. Mapirano je 12 domaćinstava koja nude smeštaj i služe jela napravljena od izabranih namirnica. „Na repertoaru” su med, začinsko i lekovito bilje, kiselo mleko, kajmak, krompir, vino, rakija, jagnjetina, paprika, ajvar, kulen, kačkavalj.
Kompleks Dream Danube home, nalazi se na najlepšem prostoru u Belegišu, sa spektakularnim pogledom na Dunav i Beograd (oko 20 km vazdušnom linijom). Zamišljen kao prostor za odmor i druženje, tokom godina prerastao je u nešto više. Učestala putovanja svih članova porodice po svetu su rezultirala idejom da svet dođe kod nas i sa nama podeli ovaj ambijent snova, kažu domaćini iz Dream Danube home. Kompleks je idealan za individualni odmor, proslave, žurke, ali i za seoski turizam. Na raspolaganju su teren za basket, golovi za mali fudbal, mreža za odbojku. Na placu je formirano više grupa već odraslih stabala plemenitih četinara i lišćara (kedrovi, borovi, breze, ginko, čempresi, tise...).
Pored informacija o destinaciji, u skladu sa projektom, domaćini su novinarima i drugim gostima prezentacije poslužili riblji paprikaš kao prepoznatljivo jelo sa sremskih prostora. Takođe, ovom prilikom predstavljena je i ponuda poslastičarnice „Maestro Nikola“ iz Golubinaca. „U ovoj profesiji ima perspektive, uvek će trebati neko ko zna da napravi dobre kolače“, rekao nam je, između ostalog, Nikola Gašparević koji, kako je već negde pisano, tako dobro pravi torte i kolače da ga svi od Pešte pa do Srema zovu – maestro, pa je on tako nazvao i svoju poslastičarnicu. Nikola je još krajem 1960-ih učio poslastičarski zanat u Beogradu, da bi 1975. otvorio poslastičarnicu u Golubincima. Potom je od 90-ih u radionici u svom domu, u Golubincima, počeo da pravi torte i kolače naveliko, u posao uključio decu. U asortimanu je već duže vreme preko stotinu vrsta slatkiša - tu su torte, sitni kolači, komadni kolači, šnitevi...
Projekat „12 Veličanstvenih“ realizuje Udruženje građana “Supernatural”. Udružnje je poznato po filmovima “Soul Food Serbia” i “Danube in Serbia, 588 impressions”, rađenih za Turističku organizaciju Srbije, koji su osvojili preko 20 međunarodnih nagrada za najbolje turističke spotove. Partner na projektu je Veselinov Tourism Consulting sa iskustvom rada na promociji i razvoju destinacija. M:K:

Vesti

DANI BEOGRADA U HERCEG NOVOM
NAJPOZNATIJI BRITANSKI MEDIJI O PONUDI SRBIJE
SRBIJA NA SAJMU ITB 2019 U BERLINU
PRIZNANJE ZA PROMOCIJU TURIZMA SRBIJE U KINI
USPEŠNO TEKU SAJAMSKI DANI
NOVI SAD I OPENS 2019 NA SAJMU TURIZMA
OTVORENI SAJMOVI TURIZMA, VINA I UGOSTITELJSTVA
NAJAVLJEN 41. MEĐUNARODNI SAJAM TURIZMA
BEOGRAD PREDSTAVLJEN U SOFIJI
SRBIJA SVE POPULARNIJA U IZRAELU
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs