Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

MAROKO POČASNI GOST SAJMA KNJIGA

Beograd, 28.9.2018. - Pod sloganom „Radost čitanja“, 63. Međunarodni beogradski sajam knjiga biće održan od 21. do 28. oktobra uz učešće 500 izlagača iz zemlje i inostranstva, najavljeno je danas na konferenciji za novinare u Svečanoj sali Starog dvora u Beogradu.
“Na najvećem i najposećenijem sajmu knjiga u regionu učestvovaće najznačajniji domaći, kao i inostrani pisci. Kao Grad Beograd, mi se trudimo da animiramo građane da što više čitaju. Prošle godine imali smo blizu 200.000 hiljada posetilaca. Bitno je da mladi naraštaji osete bliskost i ljubav prema knjizi”, rekla je Ivona Jevtić, gradska sekretarka za kulturu. Istakla je da će počasni gost 63. Međunarodnog sajma knjiga biti Kraljevina Maroko. “Prošle godine imali smo sedmodnevnu manifestaciju Dani Maroka u Beogradu. Tom prilikom, na Kalemegdanu, oni su nam pokazali svoju kulturu, tradiciju i umetnost”; podsetila je Jevtić. Na štandu površine 100 kvadratnih metara izgrađenom u originalnom marokanskom stilu, Maroko će predstaviti najznačajnije nacionalne izdavače, javne institucije i više od 1.000 naslova, a gosti će biti pisac i umetnik Tahar ben ZYelun, istoričar Abdela Busuf, spisateljica i prevodilac Sana Šairi, dok će u Domu omladine 22. oktobra koncert održati Farid Ganam. “Drago mi je što je Kraljevina Maroko prva arapska zemlja koja je imala čast da bude počasni gost na ovako značajnom događaju. Maroko će imati svoj štand od preko sto kvadratnih metara, izgrađen u našem orginalnom građevinskom stilu”, rekao je Mohamed Amin Belhaž.
Predsednik Odbora Sajma knjiga Zoran Avramović rekao je da je Sajam knjiga manifestacija s najdužom tradicijom i najvećom posetom u Srbiji, a njen razvoj u poslednje četiri godine ilustrovao je podacima da je manifestacija 2014. imala 971 domaćeg izlagača, prošle godine 1.033, a broj inostranih izlagača je porastao sa 48 na 116. Izložbeni prostor je povećan sa 15.000 kvadrata na 30.000 kvadrata, broj programa sa 26 na preko 60, broj nagrada je uvećan sa pet na osam, a broj posetilaca sa 164.000 koliko je bilo 2014. na 187.000 koliko je Sajam knjiga imao prošle godine.
Primetivši da novi izazov pred Sajam knjiga postavlja digitalna revolucija, Avramović je izrazio uverenje da će knjiga ostati stub srpske kulture čemu će doprineti i sam Sajam i naveo da istraživanja pokazuju da je čitanost u Srbiji (osam posto) veća nego u Francuskoj (dva posto). (sajam.rs)

Vesti

BESPLATNI TURISTIČKI OBILASCI KOSANČIĆEVOG VENCA
PROMOCIJA BEOGRADA I SRBIJE U KRASNODARU I KAZANJU
VIMINACIJUM FEST OD 24. DO 30. JUNA
PROGLAŠENA NOVA NESCAFE 3in1 GENERACIJA
JEDINI OMLADINSKI SAJAM TURIZMA NA OTVORENOM!
POČINJE "BOJČINSKO KULTURNO LETO"
NOVI PORAST BROJA TURISTA U BEOGRADU
KVARNER SE PREDSTAVIO U BEOGRADU
DODELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM ETNO BRENDOVIMA
TRI DANA ZA MANIFESTACIJE, DESTINACIJE I DEGUSTACIJE
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs