Pretraga
Ministarstvo ekonomije i regionalnog razvoja
Turistička organizacija Srbije
Turistička organizacija Vojvodine
Turistička organizacija regije zapadne Srbije
Turistička organizacija Beograda
Turistički info centar Novi Sad
WTO - Svetska turistička organizacija
Privredna komora Srbije
Privredna komora Beograda
Privredna komora Novog Sada
Poslovno udruženje hotelsko-ugostiteljske privrede - Hores
Hotelijerstvo i gastronomija
Poslovno udruženje turističkih agencija Srbije - YUTA
Poslovno udruženje banja i klimatskih mesta

Centar za održivi i odgovorni razvoj turizma CENORT

 

 

VESTI

JESENJI UKUS FEST 29. I 30. SEPTEMBRA

Beograd, 25.9.2018. - „Jesenji Ukus Fest“ dvodnevni festival domaće hrane i pića, biće održan u subotu 29. i u nedelju 30. septembra u Metropol Palace Hotelu u Beogradu. Na manifestaciji će biti predstavljena široka lepeza preko 1500 proizvoda sa preko 100 izlagača iz cele Srbije i regiona. Posetioci „Jesenjeg Ukus Fest-a“ moći će da probaju nezaboravne arome i da uživaju u degustacijama najukusnijih sireva, suhomesnatih proizvoda i renomiranih vina, likera, domaćih sokova, koji će upotpuniti savršenstvo doživljaja. Slana zadovoljstva biće u znaku pršute, domaćih kobasica, slasnih i krckavih čvaraka, a sve to uz čašu pravog domaćeg piva! Slatka uživanja festivala nude domaće kolače i čuvene tradicionalne džemove, kao i najnoviji od kajsije sa vanilom i vitaminom C.
Prvi put posetioci će imati priliku da okuse i da nabave proizvode od maline sa neverovatnim kombinacijama i ukusima čokolade, vanile, cimeta, kao i čuveni liker sa aromama iz prirode. Još jedna premijera: hajde da zajedno probamo namaze sa pet vrsta pečuraka: lisičarkom, vrganjem, crnom trubom i tartufom.. Pravi hit će biti tvrdi sir sa lekovitim biljem, zatim koziji sir u hrastovoj kori kao i neprevaziđeni lisnati sir koji se prosto topi u ustima.
U zalogajima će biti i nadaleko poznati domaći ajvari, ljutenice, paprike sa sirom, ljuti začini koji svim jelima daju poseban „šmek“. Da razblažimo ljuto, probaćemo prvi i namaz i preliv od aronije.
U specijalnom programu oba dana, posetioce koji učestvuju u kvizu znanja o hrani i pokažu se kao najbolji, očekuju brojni pokloni iznenađenja!
Manifestaciju „Ukus Fest“ ove godine su podržali Ministarstvo poljoprivrede Republike Srbije, Privredna komora Srbije i Sekretarijat za privredu Grada Beograda.
Specijalna zemlja gost „Jesenjeg Ukus Festa“ je Republika Rumunija. Naši susedi pripremaju zanimljive ukuse svoga kraja, mnogo najfinjih vina, čokoladne arome i … neka ostalo bude slatka tajna! Specijalni gosti festivala biće ugledni privrednici iz regiona.
„Jesenji Ukus Fest“ u Metropol Palace Hotelu biće otvoren oba dana festivalskog vikenda od 11.00 do 20.00 časova.
Drugog dana festivala, u nedelju 30. septembra u 17 časova biće proglašeni najbolji proizvođači u različitim kategorijama hrane i pića. Međunarodni stručni žiri oceniće najbolji ukus Srbije u 3 kategorije, kao i najbolje inovacije u proizvodnji. Svoje glasove daće i posetioci koji će direktno proglasiti „Grand Prix“ festivala.
Cena jednodnevne ulaznice je 250 dinara i obuhvata degustacije na svim štandovima i punktovima izlagača. M.K.

Vesti

BESPLATNI TURISTIČKI OBILASCI KOSANČIĆEVOG VENCA
PROMOCIJA BEOGRADA I SRBIJE U KRASNODARU I KAZANJU
VIMINACIJUM FEST OD 24. DO 30. JUNA
PROGLAŠENA NOVA NESCAFE 3in1 GENERACIJA
JEDINI OMLADINSKI SAJAM TURIZMA NA OTVORENOM!
POČINJE "BOJČINSKO KULTURNO LETO"
NOVI PORAST BROJA TURISTA U BEOGRADU
KVARNER SE PREDSTAVIO U BEOGRADU
DODELJENA PRIZNANJA NAJBOLJIM ETNO BRENDOVIMA
TRI DANA ZA MANIFESTACIJE, DESTINACIJE I DEGUSTACIJE
arhiva vesti >

 

copyright NIP "Druga kuća" d.o.o. 2008
Sedište: Kraljice Natalije 66; Redakcija: Resavska 28/IV 11000 Beograd
Tel: +381 11 3346 109 Tel: +381 11 2688 118 Fax: +381 11 3611 529
office@revijauno.co.rs